Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da Öğrenciler İle Polis Arasında Arbede

Priştine Üniversitesi’ndeki şartlardan şikayetçi olan öğrenciler düzenledikleri protesto gösterisinde polisin müdahalesi ile karşılaştı.Priştine merkezindeki rektörlük binası önünde toplanan Priştine Üniversitesi öğrencileri rektörlüğe...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2015 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2015 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Priştine Üniversitesi’ndeki şartlardan şikayetçi olan öğrenciler düzenledikleri protesto gösterisinde polisin müdahalesi ile karşılaştı.
Priştine merkezindeki rektörlük binası önünde toplanan Priştine Üniversitesi öğrencileri rektörlüğe zorla girmeyi çalışırken, Kosova polisinin özel birimi tarafından püskürtüldü. Rektörlük binası içinde konuşlanan polis, öğrencilerin girişimini engelleyerek, binaya girilmesine izin vermedi. Öğrenci ile polis arasında yaşanan kısa süreli arbedenin ardından öğrenciler polisin müdahalesini protesto ederek, polisin dışarıya çıkarılmasını istedi.
Öğrencilere daha fazla sınav müddetlerinin tanınması, yıl içerisinde sınav sayısının artırılması, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve makul burs sağlanmasını talep eden Priştine Üniversitesi öğrencileri, talepleri hakkında Priştine Üniversite Senatosu’nun karar alması için 1 günlük süre tanıdı.
Protesto gösterisinde konuşan öğrenci dernekleri temsilcileri, Priştine Üniversitesi’nde 1 yıldan bu yana, eğitim şartlarının düzelmesinde her hangi bir ilerleme olmadığını, öğrencilerin taleplerinin üniversite yetkilileri tarafından önemsenmediğine dikkat çektiler. Protesto gösterisinin rektör ve bireylere karşı yapılmadığını kaydeden konuşmacılar, düşük olarak nitelendirdikleri eğitim kalitesinin artmasını, öğrencileri rahatlatacak sınav sayısı uygulamasının eskisine dönmesini talep ettiklerine vurgu yaptılar.
Konuşmaların ardından öğrenciler protesto gösterisini oturma eylemi ile sürdürdü. Öğrenciler daha sonra talepleri yerine getirilmedikçe rektörlük avlusundan ayrılmayacaklarını açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.