Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da Kurban Bayramı coşkusu

Kosova’da bayramı coşkuyla karşılayan müslümanlar, camilere akın etti.Tüm müslüman ülkelerde olduğu gibi Kosova’da da Kurban Bayramı sevinci görülmeye değerdi. Bayram sevinci sabahın erken saatlerinde başladı. Kosovalılar bayram namazını...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2016 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova’da bayramı coşkuyla karşılayan müslümanlar, camilere akın etti.
Tüm müslüman ülkelerde olduğu gibi Kosova’da da Kurban Bayramı sevinci görülmeye değerdi. Bayram sevinci sabahın erken saatlerinde başladı. Kosovalılar bayram namazını kılmak için sabahın erken saatlerinde camilere akın etti. Yoğunluğun en fazla yaşandığı camilerden birisi Osmanlı eseri olan ve bir kaç yıl önce TİKA tarafından restore edilen başkent Priştine’deki Fatih Sultan Mehmet camii oldu. Fatih camiine gelen yüzlerce mümin, camiyle birlikte avlusu doldu taştı. Kosova’da Mübarek Kurban bayramı vesilesiyle ülke çapında düzenlenen merkezi tören, bu camide yapıldı. Kalabalık, sabah namazı öncesinde başladı. İlk olarak sabah namazını eda eden Kosovalılar, bayram namazı öncesinde tekbirler getirdi, bayrama kavuşmanın huzuru içinde vaaz dinledi. Daha sonra müminler bayram namazı için saf tuttu.
Kosova İslam Birliği’nin din görevlileri tarafından verilen “Kurban Bayramı” vaazını dinleyen cemaat daha sonra namaza durdu. Ardından yüzlerce kişi bayram namazı hutbesini dinledi. Kosova Başimamı Sabri Bajgora okuduğu hutbede, Kurban Bayramı’nın insanlar arasında eşitlik, adalet, birlik, dayanışma, yardımlaşma gibi değerlere ışık tutuğunu hatırlatarak, “Bayram günlerinde hepimiz dayanışma ve hoşgörüden hareketle, birbirimize daha fazla yardım etmeli, ihtiyaç sahipleri ve yetimleri daha fazla kucaklamalıyız. İnsanlık, daha iyi bir yaşam, daha sağlıklı bir toplum, birlik ve beraberliği tesis eden değerlere önem vermelidir” dedi. Bajgora, insanlığın anlamsız savaşlara değil, barışa ihtiyaç duyduğunu da vurguladı.
Kosovalı müminlerin hep bir ağızdan getirdiği teşrik tekbirleri bayramın coşkusunu daha da arttırdı. Daha sonra ellerini semaya açan insanlar hep birlikte dua etti. Yapılan duaların ardından cemaat birbirleriyle bayramlaştı. İslam aleminin bayramını kutlayan Priştineli Afrim Ajdini “dünyada barış olsun, yurtta barış olsun. Bayram hayırlara vesile olsun” dedi.
Hashim Ahmeti herkesin bayramını kutlarken, Djemal Bujupi “Tüm Kosovalıların, dünyadaki Müslümanların Kurban bayramlarının mübarek olmasını dilerim. İnşallah nice bayramları yaşamamız nasip olur. Her yerde barış olmasını dilerim” ifadesini kullandı.
Tüm dünya Müslümanları için büyük bir bayramı kutladıklarını belirten İsuf Musliu ise Kurban Bayramı’nın saygı ve sevgi içinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.