Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da İlk İftar Heyecanı

Kosovalılar ilk iftar coşkusunu ülkenin başkenti Priştine merkezinde kurulan 2 bin kişilik dev çadırda yaşadı.Kosova’nın başkenti Priştine’nin merkezinde İstanbul Eyüp Sultan Vakfı tarafından kurulan çadır, bu yıl da oruç tutan vatandaşlarla...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosovalılar ilk iftar coşkusunu ülkenin başkenti Priştine merkezinde kurulan 2 bin kişilik dev çadırda yaşadı.
Kosova’nın başkenti Priştine’nin merkezinde İstanbul Eyüp Sultan Vakfı tarafından kurulan çadır, bu yıl da oruç tutan vatandaşlarla doldu taştı. Kuran’ı Kerim tilaveti ve ezanın okunmasının ardından iftar çadırını dolduran Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnaklardan oluşan 2 bin kadar vatandaş ilk iftar heyecanını hep birlikte yaşadı. İftar yemeğine Kosova Çevre Bakanı Ferid Agani, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Norveç’in Priştine Büyükelçisi İann Bratu, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Türkiye’nin Kosova’daki kurum ve kuruluş temsilcileri ile Kosova kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Vatandaşlar, bu yıl ilk kez kuyruğa girmedi, iftar yemeği vatandaşlara masalarında ikram edildi. Öte yandan Ramazan’ın ilk 2 gününde iftarlar Türksat tarafından verilecek.
Şemsettin Goleş ilk iftar coşkusu nedeniyle son derece mutlu olduğunu belirtirken, eğitimci İstref Kelmendi Türkiye’nin Kosova’da iftar çadırları kurmasının oldukça güzel ve takdir edici bir gelenek olduğunu vurguladı.
Kosova Çevre Bakanı Ferid Agani mübarek Ramazan’ın Müslümanlara tarifi kolay olmayan güzellikler yaşattığını belirterek, “Türk kardeşlerimizle birlikte oruç açmak bu geceye ayrı bir değer katıyor. Ramazan ayı, Allah’a olan bağlılığımızı ispatlayan ve insanın ruhani değerlerinin her zaman maddi değerlerin önünde olduğunu kanıtlayan bir aydır” dedi.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise “Ramazanın kardeşlik, dayanışma, bir arada olma ve paylaşma duygularını burada aynı yemeği yiyerek, birlikte olarak, birbirimizle kaynaşarak çok güzel bir şekilde idrak ediyoruz. Ramazan Ayı bereket ayı, Ramazan rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı. İnşallah bu ayın getirdiği o bereketten bütün insanlar çok iyi bir şekilde istifade eder” ifadesini kullandı.
Eyüp Sultan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Balkanlar Koordinatörü İskender Yanovalı da Eyüp Sultan Vakfı olarak 10 yıldır Kosova’da Ramazan çadırı kurduklarını anımsatarak, “İnşallah nice 10 yıllar daha Kosovalı kardeşlerimize Eyüp Sultan Vakfı’nın bu organizasyonu devam eder” ifadelerini kullandı.
Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ise “İki aydır Türksat’ta çalışıyorum ve 2 ay içerisinde bu kadar hayırlı bir işin içerisinde olmak ve Türksat olarak buralarda görev almak, rol almak az da olsa elimizdekini paylaşmanın anlamını buralara taşımak bizim için çok gurur verici bir şey. Türksat olarak biz 5 senedir bu güzel olayı destekliyoruz. Umarım gelecek senelerde de aynı şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Dinimizin de getirdiği gibi bizler elimizdekilerini paylaşarak büyümeye inanan insanlarız. Türksat olarak elimizdeki , halkımızdan gelen kuvvet le edindiğimiz bu değerleri , yine halkımızın gücünü yansıtmak noktasında kardeşlerimizle paylaşmak, tüm insanlarla paylaşmak adına bu tür organizasyonlar içinde bulunmak her zaman Türksat’ın bir hedefi olmuştur” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.