Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da Hükümet Protesto Edildi

Bir grup Kosovalı gazi, haklarını sağlayacak statülerinin belirlenmesi için yapılan çalışmaların gecikmesi nedeniyle Kosova Hükümeti’ni protesto etti.Kosova Başbakanlık Binası önünde protesto gösterisi düzenleyen Kosova Kurtuluş Ordusu...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir grup Kosovalı gazi, haklarını sağlayacak statülerinin belirlenmesi için yapılan çalışmaların gecikmesi nedeniyle Kosova Hükümeti’ni protesto etti.
Kosova Başbakanlık Binası önünde protesto gösterisi düzenleyen Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) gazileri, hükümet komisyonu tarafından savaş gazisi listelerinin yayınlanmasında yaşanan gecikmeleri protesto ederek, gecikmelere anlam veremediklerini dile getirdi. Protestocular Hükümet Komisyonu tarafından yapılan bu gecikmeyi kabul edemeyeceklerine de dikkat çekti. Gaziler ayrıca savaş gazilerine ait yasanın uygulanmasını talebinde de bulundu.
UÇK Gazi Haklarını Koruma Kurulu Başkanı Xhevdet Qeriqi, UÇK Gazileri Belirleme Komisyonu’nun, kimin gazi olup olmadığıyla ilgili listelerin açıklanmasını geciktirmesi üzerine protesto gösterisi düzenlediklerini belirterek, “Hükümet komisyonu 3 yıldır çalışıyor ve hala bir sonuç yok. Gazi listelerinin bir an önce açıklanmasını talep ediyoruz. Listeler açıklanmadan haklara sahip olamıyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Qeriqi, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda protesto gösterilerine devam edeceklerini söyledi.
Protesto olaysız sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.