Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova'da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor

Kosova'nın Başbakanlık binası önünde düzenlenen gösteri başkent Priştine sokaklarına da yayıldı. Akşam saatlerine kadar devam eden protestolar, Kosova polisi müdahalesiyle dağılmaya başladı. Kosova Başbakanı İsa Mustafa yaptığı basın...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova'da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor
Kosova'nın Başbakanlık binası önünde düzenlenen gösteri başkent Priştine sokaklarına da yayıldı. Akşam saatlerine kadar devam eden protestolar, Kosova polisi müdahalesiyle dağılmaya başladı.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa yaptığı basın açıklamasında yapılan gösterileri eleştirdi: "Vatandaşların oylarına saygı duysunlar ve şiddet yoluyla iktidarı ele geçirmeye çalışmasınlar." Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahgaja ise istikrarın yeniden sağlanması ve eylemcilerin dağılması çağrısı yaptı. Vetvendosye Milletvekili Visar Ymeri de "Barikat kaldırsaydı, bu şiddet olmayacaktı. Sadece, Kosovalı kadınlara 'canavar' diyen Sırp bakanın istifa etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, başkentte polis tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. Gösterciler 'Jabllanoviq git', 'İsa Mustafa git', 'Trepçe bizimdir' şeklinde sloganlar attı. Bazı eylemcilerin polisle çatıştığı ve akşam saatlerine devam eden gösterilerde, başkent sokaklarında büyük miktarda maddi hasar meydana geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.