Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova Meclisi, UÇK'nın yargılanmasını sağlayacak yasa tasarısını erteledi

Kosova Meclisi, AB ve ABD'nin ısrarıyla hükümetin hazırladığı 'Özel Savaş Suçları Mahkemesi' yasa tasarısının görüşülmesini erteledi. Eski Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) üyeleri ise meclisin önünde protesto gösterisi düzenledi....

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova Meclisi, UÇK'nın yargılanmasını sağlayacak yasa tasarısını erteledi
Kosova Meclisi, AB ve ABD'nin ısrarıyla hükümetin hazırladığı 'Özel Savaş Suçları Mahkemesi' yasa tasarısının görüşülmesini erteledi. Eski Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) üyeleri ise meclisin önünde protesto gösterisi düzenledi. Tasarıya muhalefet partileri karşı çıkıyor.

Muhalefetteki NISMA Partisi Başkanı ve eski UÇK komutanı Fatmir Limaj, "Eğer bu meclis mahkemenin kurulması için el kaldırsa o zaman egemenliğini kaybetmiş demektir. Umarım milletvekilleri, sonuna kadar şantajlara direnir." dedi.

Kosova'nın Geleceği Partisi (KGP) Milletvekili Donika Kadaj-Bujupi da Kosova Ordusu'nun kurulmasını istediklerini ve savaş suçları mahkemesine her koşulda karşı çıkacaklarını söyledi.

"Mahkemeye hayır'; 'komutanlar bizimdir' pankartları taşıyan savaş gazileri de tasarının reddedilmesini istedi. Eski UÇK üyesi Rahman Ramadani, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Bu mahkeme gündeme getirilerek eski UÇK komutanlarına karşı haksızlık yapılıyor. Kosova Hükümeti özgürlük için savaşan askerlerim yanında olmalıdır. Mahkemeye 'evet' diyenler haindir." dedi.

Savaş Suçları Mahkemesi'nin uluslararası savcı ve yargıçlardan oluşması ve UÇK'nın
1998-2000'de yürüttüğü bağımsızlık savaşında işlediği iddia edilen suçları ele alması planlanıyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.