Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova İle Almanya Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Kosova ile Almanya arasında Priştine’de kalkınma alanında işbirliği anlaşması imzalandı.Anlaşma, Kosova’da konuk bulunan Almanya Ekonomik İşbirliği ile Kalkınma Bakanı Gerd Müller ve Kosova Maliye Bakanı Avdullah Hoti tarafından imzalandı....

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova İle Almanya Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı
Kosova ile Almanya arasında Priştine’de kalkınma alanında işbirliği anlaşması imzalandı.
Anlaşma, Kosova’da konuk bulunan Almanya Ekonomik İşbirliği ile Kalkınma Bakanı Gerd Müller ve Kosova Maliye Bakanı Avdullah Hoti tarafından imzalandı. Anlaşma ile, Kosova’da kalkınma projeleri finanse edilmesi öngörülüyor.
Anlaşmanın imzalanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Almanya Ekonomik İşbirliği ile Kalkınma Bakanı Gerd Müller, yaklaşık 30 milyon Euro değerinde olan anlaşmanın, Kosova’da eğitim, tarım, altyapı gibi alanlarda geliştirilecek projelerin gerçekleştirilmesini öngördüğünü belirtti. Almanya’nın Kosova’da bir çok alanda kalkınma projelerine mali destek sağlamayı sürdüreceğini kaydeden Alman Bakan Müller, Almanya’dan Kosova’ya geri dönecek olanların işletme projelerinin de finanse edileceğini sözlerine ekledi.
Kosova Maliye Bakanı Avdullah Hoti de basın toplantısında yaptığı konuşmada, son 15 yıl içinde Almanya’nın Kosova’da bir çok alanda kalkınma projelerini finanse etmek üzere toplam 480 milyon Euro harcadığını vurguladı. Bakan Hoti, Kosova’ya mali destekler sağlamasından dolayı Almanya’ya teşekkürlerini ifade etti.
Almanya Ekonomik İşbirliği ile Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Kosova temasları çerçevesinde Kosova Başbakanı İsa Mustafa tarafından da kabul edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.