Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korsanlar Nijerya'da 6 Türk denizciyi kaçırdı

Kaptanoğlu Denizcilik avukatlarından Fehmi Ülgener 6 Türk denizcinin kaçırılması olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Korsanlar Nijerya'da 6 Türk denizciyi kaçırdı

Kaptanoğlu Denizcilik'e ait M/T Puli adlı tanker Nijerya açıklarında Türkiye saatiyle 04.00 sıralarında korsan saldırısına uğradı. Saldırıda Malta bayraklı 148 metre boyundaki, kimyasal madde taşıyan M/T Puli adlı tankerdeki 14 mürettebattan aralarında kaptanların da bulunduğu 6 kişi kaçırıldı. Kaçırılanların kimlikleri şöyle: İlkay OLGUN (Kaptan), Haluk Buran (2. Kaptan), Furkan Topcu (3. Kaptan), Mehmet Babacan (Baş Makinist), Sükrü Dömbek (Elektrik),  Eray Falay (Usta Gemici) 

AÇIKLAMAYI ŞİRKET AVUKATI YAPTI

6 kişinin kaçırılması ile ilgili açıklamayı şirket avukatlarından Fehmi Ülgener yaptı. Olayla ilgili olarak bilgiyi gemiden aldıklarını ve gemideki mürettebatla hala temaslarını sürdüğünü söyleyen Ülgener kaçırılma olayını şöyle anlattı:

"Sabahın erken saatlerinde, Nijerya açıklarında, Kamerun'a doğru gitmekte olan 'Puli' adlı tanker korsan saldırısına muhatap olmuş. Korsanlar gemiye çıkmış. Ve gemiden kaptan dahil 6 kişiyi rehin alarak gitmişler.  Öncelikle gemide kalanlar son derece sağlıklı, herhangi bir darp yok. Herhangi bir çatışma , itişme kakışma yok. Tabi moraller bozuk. Alınan 6 kişide de; en azından götürüldükleri sırada herhangi bir yaralanma darp gibi bir şey yok. Daha evvelki tecrübelerimize dayanak söylüyorum, kaçırılanlara herhangi bir kötü muamele olmamıştı bundan evvel. Bütün kalbimle bu seferde böyle kötü bir muamelenin olmamasını diliyorum."

"KORSANLARDAN HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ"

Şu ana kadar korsanlardan kendilerine bir talep gelmediğini söyleyen avukat Fehmi Ülgener, "Hemen talep geleceği anlamına gelmez bu. Örneğin bundan önceki bir olayda ertesi gün temasa geçtiler bizle. Biz de heyecanla bekliyoruz. Endişe ile bekliyoruz. Şu anda gemi seyir halinde boşaltma limanına doğru gidiyor. Kamerun'a" ifadelerini kullandı. 

"KARŞI TARAFIN BİZİMLE TEMASA GEÇMESİ LAZIM"

Dışişleri Bakanlığı ile temas halinde olduklarının altını çizen Ülgener, "Bunun dışında Denizcilik ve Ulaştırma bakanlığı ile temas halindeyiz. Deniz kuvvetlerine durum bildirildi. Onlarda kendi muadil makamlarıyla, Nijerya ve Kamerun'da temas halindeler, konuyu o bakımdan da çözmeye çalışıyoruz. Benim fikrime göre öncelikle karşı tarafın bizimle temasa geçmesi lazım k i, o yönde gerekli adımları atabilelim. Kaçırılan kişilerin ailelerine durumun bildirildiğini söyleyen Ülgener, "Ailelere sabır diliyorum. En kısa zamanda da umarım olay çözülür" dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.