Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koreliler, Buda’nın doğum gününde toplumsal birlik için dua etti

Buda’nın doğum gününde bir araya gelen Güney Kore halkı, toplumsal birlik için dua etti.Güney Kore’de geçen hafta başlayan Buda’nın doğum günü kutlamaları, bugün yapılan dua merasimleri ile sona erdi. Başkent Seul’deki Jogye Budist...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Koreliler, Buda’nın doğum gününde toplumsal birlik için dua etti
Buda’nın doğum gününde bir araya gelen Güney Kore halkı, toplumsal birlik için dua etti.

Güney Kore’de geçen hafta başlayan Buda’nın doğum günü kutlamaları, bugün yapılan dua merasimleri ile sona erdi. Başkent Seul’deki Jogye Budist Tapınağı’nda sabah saatlerinde iktidar ve muhalefet partilerinden üst düzey katılımın olduğu dini bir merasim yapıldı. Kore halkının toplumsal birlikteliği için dua edilen merasime, Protestan papazlar ile Katolik rahiplerin yanı sıra Konfüçyanist ve Cheondoist dini liderinin de katılması dikkat çekti.

Resmi dini merasimin sona ermesi ile halka açık aktiviteler başladı. Bazı Budistler tapınağın içine girip dua ederken, bazıları ise avluda söylenen ilahilere eşlik etti. Öte yandan yakınlarının veya kendi adına dua edilmesini isteyen Koreli Budistler, isimlerini Budist fenerlerine yazdırmak için sıraya girdi. Tüm tapınağı kaplayan Budist fenerlerinden her birinde farklı bir kişinin ismi yazılıyor. Budist fenerlerine isim yazdırmak ise 20 dolardan başlıyor.

GÜNEY KORE’DE RESMİ TATİL

Budist takvimine göre kutlanan Buda'nın doğum günü, Güney Kore’de resmi tatil olarak belirlenmiş durumda. Yaklaşık 600 yıl öncesine kadar herkesin Budist olduğu Kore Yarımadası’na önce Konfüçyanizm, son 200 yılda ise Hıristiyanlık girdi. Kore halkının hala yüzde 25’i, Buda’nın öğretilerinin arkasından gidiyor. ‘Buda’nın Doğum Günü’ diye bilinen bu dini bayram, Buda’nın ölüp nirvanaya erdiği gün olarak kabul ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.