Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kongre Üyesi Sanchez: Medyayı susturmak utanç verici

Demokrat Kongre Üyesi Loretta Sanchez, 14 Aralık operasyonları ile ilgili, “Herhangi bir ülkenin kendi özgür medyasını susturuyor olması, o ülke adına bir utanç sebebidir.” ifadesini kullandı. Türkiye’yi yakından takip eden Demokrat Kongre...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kongre Üyesi Sanchez: Medyayı susturmak utanç verici
Demokrat Kongre Üyesi Loretta Sanchez, 14 Aralık operasyonları ile ilgili, “Herhangi bir ülkenin kendi özgür medyasını susturuyor olması, o ülke adına bir utanç sebebidir.” ifadesini kullandı.

Türkiye’yi yakından takip eden Demokrat Kongre Üyesi Loretta Sanchez, gazeteci, senaryo yazarları ve televizyon yapımcılarının olduğu kişilere yönelik operasyonları Cihan Haber Ajansı’na değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın mensuplarını susturmaya çalıştığını belirten Sanchez, bu girişimleri yanlış bulduğunu dile getirdi.

Sanchez, ifade özgürlüğü ve özgür basının en temel insan haklarından birisi olduğunu dile getirdi. ABD’de bu değerlerin anayasal güvence altına alındığına dikkat çeken Kongre Üyesi Sanchez, “Türkiye'de medyanın yüzde doksanı bir bakıma devlet tarafından kontrol ediliyor. Türkiye'deki basının yüzde 10 ancak olup biten yolsuzluk hadiselerini daha dengeli bir üslupla gündeme taşıyabiliyor. Hükümetin, bu kesimi de susturmak istemesi dünya kamuoyu nezdinde çok çirkin bir hadisedir.” şeklinde konuştu.

Benzer bir gelişmenin ABD’de olması halinde halkın büyük tepki vereceğini dile getiren Sanchez, “Eğer bir Amerikan başkanı medyanın kendi hakkındaki haberlerini beğenmeyip, hadiselerin farklı bir yüzünü nakleden kişileri hapsetmeye kalkışsa idi, Amerikan halkı sokaklara dökülür, ilk olarak barışçı biçimde gösteriler yapar, sonrasında temel hürriyetlerin bir şahıs veya hükümet tarafından elimizden alındığını görülmesi durumunda hükümeti ile cidden mücadele ederdi. Bu sadece Amerikan değerler sistemi açısından değil, dünyanın değerleri açısından da bütünüyle ve hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumdur.” dedi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI BİR HAK

ABD’li politikacı, basın özgürlüğünün uluslararası bir hak olduğunu ve Türk halkının da hayatlarını etkileyen hususlarda daha sağlıklı kararlar verebilme adına bağımsız bir medyayı hak ettiğini kaydetti.

Çoğunluğu Müslüman olan Türk halkının dürüst, düşünceli ve sevgi dolu insanlar olduğuna inandığını kaydeden Sanchez, “Dolayısıyla devletin, bizzat İslam âlimleri tarafından İslam’da bir leke olarak tanımlanan terör gruplarını eleştirdikleri ve insanları bu tarz aşırılıklar hakkında uyardıkları için, üstelik de bu aşırı uç gruplar istedi diye gazetecileri sorgulaması ve hapse atması, Türk insanının kalbi ve mantığı ile bağdaşmıyor. Umarım Türk halkı, ülkesinde bir kanser halini almaya başlamış bu hadise karşısında sessiz kalmaz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.