Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kolombiya hükümeti ile Frac arasında yeni barış anlaşması imzalanıyor

Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında yarın yeni bir barış anlaşması imzalanacak.Kolombiya hükümeti ile FARC arasında geçtiğimiz ay barış anlaşması imzalanmış ancak anlaşma yapılan referandumla reddedilmişti....

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında yarın yeni bir barış anlaşması imzalanacak.
Kolombiya hükümeti ile FARC arasında geçtiğimiz ay barış anlaşması imzalanmış ancak anlaşma yapılan referandumla reddedilmişti. Hükümet, bu anlaşmanın ardından FRAC’la yarın yeni bir barış anlaşması imzalanacağını açıkladı. Revize edilen anlaşma, bu kez referanduma sunulmadan direkt olarak kongreye gönderilecek. Yeni anlaşma metninde bir önceki anlaşmaya kıyasla 50’den fazla değişiklik yapıldığı belirtildi. Ancak muhalefet, insan hakları ihlallerinde bulunan FARC üyelerinin cezalandırılması konusunda yeterli olmadığını, eski Devlet Başkanı Alvaro Uribe liderliğindeki hükümet karşıtları anlaşmanın FARC üyelerinin lehine olduğunu savunuyor. Anlaşma en az 50 yıldır süren ve 260 binden fazla kişinin öldürüldüğü savaşı bitirmeyi amaçlıyor.
Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos televizyondan ulusa seslenerek, “Tarihimizdeki yarım asırdır milyonlarca Kolombiyalı’yı etkileyen bu acı dolu dönemi sona erdirmek için elimizde çok ayrıcalıklı bir fırsat var” dedi.
Santos, yeni anlaşmanın herkesi tatmin etmeyeceğini belirterek, “Ancak barış anlaşmalarında bunlar olur. Her zaman kritik sesler vardır ki bu anlaşılabilir” ifadelerini kullandı.
Hükümet ile FARC arasında 2 ay önce barış anlaşması imzalanmış ancak anlaşma 2 Ekim’de yapılan referandumla reddedilmişti. Anlaşma reddedilse de en az 50 yıllık savaşı sonlandıran anlaşmaya imza atan Santos, Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.