Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü Moskova’da toplanacak

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Devlet Başkanları Toplantısı 23 Aralık tarihinde Moskova’da gerçekleştirilecek. KGAÖ, NATO karşıtı askeri yapı olarak biliniyor. Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan ve Tacikistan'ın...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü Moskova’da toplanacak
Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Devlet Başkanları Toplantısı 23 Aralık tarihinde Moskova’da gerçekleştirilecek. KGAÖ, NATO karşıtı askeri yapı olarak biliniyor.

Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan ve Tacikistan'ın üyesi olduğu Kolektif Güvenlik Örgütünün toplantısında, Rusya'daki kriz, Tacikistan-Afganistan sınırına yardım, ülkeler arasındaki askeri ve ekonomik işbirliği konuları değerlendirilecek.

Tacikistan basını, KGAÖ basın sözcüsü Vladimir Zaynetdinov toplantı hakkında yaptığı değerlendirmelere yer verdi. Zaynetdinov toplantıda, küresel ve bölgesel güvenlik sorunlarına ve çıkacak krize müdahale durumunu değerlendireceklerini söyledi. Toplantıda KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja'nın ülke liderlerine, Tacikistan-Afganistan sınırının güçlendirilmesi konusunda Duşanbe yönetimine yapılacak yardımlar ile ilgili bilgi vereceği belirtildi.

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ya da kısaca (KGAÖ) Ekim 2002 tarihinde altı Bağımsız Devletler Topluluğu ülkesi ( Rusya Federasyonu, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Beyaz Rusya ve Ermenistan ) tarafından kurulan hükümetlerarası ‘askeri’ ittifaktır.

Örgütün tüzüğünde olası bir saldırı halinde üye devletler anlaşmanın 4. maddesine göre saldırgan güçlerin askeri harekâtlara son vermesini sağlamak için gereken önlemleri alacaktır ifadeleri bulunuyor. Bu madde güvenliğin bütününü kastederek, bir üye devlete yapılan saldırının tüm üye devletlere yapılmış bir saldırı olarak değerlendirileceğine vurgu yapmaktadır. Bu maddeden dolayı KGAÖ, NATO karşıtı askeri yapı olarak görülmektedir
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.