Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’nin Yeni Cumhurbaşkanı Akıncı: “Anavatan-yavru Vatan Sevgisi Yüreklerde Olmalı”

KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili olarak, “Anavatan-yavru vatan sevgisi yüreklerde olmalı” dedi.KKTC’de cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı,...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili olarak, “Anavatan-yavru vatan sevgisi yüreklerde olmalı” dedi.
KKTC’de cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, bugün düzenlenen törenle mazbatasını Yüksek Seçim Kurulu’ndan aldı. Mazbatasını almadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. Mustafa Akıncı, “Anavatan-yavru vatan sevgisinin yüreklerde bir sevgi olması gerektiğini düşünüyorum. Ama KKTC diye bir varlık var. Bu varlığı Türkiye Cumhuriyeti tanımış durumda. Bu varlığın hükümeti var, Yüksek Seçim Kurulu var, yargı organları var. Bu varlığın bir de cumhurbaşkanı var ki halk onu yüzde 60’dan fazla oyla seçmiş ve birazdan mazbatasını alacak. Dolayısıyla birbirini tanıma ilişkisi içinde olan iki devlet söz konusu. Büyüklük, küçüklük bunun gibi ilişkilerde fark etmez. Lüksemburg Avrupa Birliği’nin en küçük ülkesi ama eşit bir varlıktır bünye içerisinde. Biz de bir kardeş ilişkisi içinde olalım, Kıbrıs Türk toplumu artık yavruluktan kurtulup, emekleme dönemini aşıp kendi ayakları üzerinde dursun, gelişsin, gürbüzleşsin, ekonomisi ve demokrasisiyle gelişsin, kendi kendini yönetme becerisine sahip, kendi evinin efendisi olsun istiyoruz. Federal bir yapıda daha güçlü olacağını ben öngörüyorum. Gelecekte Avrupa Birliği kurumları için daha yarışabilir, daha güçlü konumda olacağını görebiliyorum. Doğrusu bu tür bir yapılanmanın Türkiye için de daha hayırlı sonuçlar doğuracağını öngörüyorum. Böylesi bir yapıdaki Kıbrıs Türk varlığı Türkiye’yi rahatsız etmemeli. Böylesi bir kardeşlik ilişkisi Türkiye için de çok daha iyi olur diye düşünüyorum” dedi.
Kampanya sürecinde de bu görüşlerini defalarca dile getirdiğini ve çözüm odaklı bir politika öngördüğünü belirten Akıncı, “4 boyutlu siyasetin önemli bir boyutu da, Türkiye ile uzlaşma öngören bir ilişki kurmaktı” diye konuştu.
Mustafa Akıncı, daha sonra KKTC Yüksek Seçim Kurulu Başkanından mazbatasını aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.