Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’nin 33. kuruluş yıl dönümü Azerbaycan’da kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33. kuruluş yıl dönümü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.KKTC’nin Azerbaycan Temsilcisi Ufuk Turganer’in ev sahipliğinde dün düzenlenen resepsiyona, Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33. kuruluş yıl dönümü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.
KKTC’nin Azerbaycan Temsilcisi Ufuk Turganer’in ev sahipliğinde dün düzenlenen resepsiyona, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Askeri Ateşe Tuğgeneral Zafer Ocak, milletvekilleri, Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Ufuk Turganer, “Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. yıl dönümünü Bakü’de sizlerle birlikte coşkuyla kutluyoruz. Kıbrıs Türk halkı eşitlik mücadelesini demokratik değerler üzerine inşa ettiği ve giderek güçlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandırmıştır. Anavatan Türkiye’mizin her zaman her koşulda yanımızda olması, bizi desteklemesi bizim geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Kardeş Azerbaycan’ın Kıbrıs halkının haklı davasında yanında olduğunu bilmek bizlere ayrı bir gurur vermektedir. Milli mücadele liderimiz Doktor Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı’mız Rauf Denktaş, Kıbrıs halkının mücadelesine esin kaynağı olan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Resepsiyon, kısa sinevizyon gösteriminin ardından misafirlere Türk mutfağından çeşitli tatların ikram edilmesiyle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.