Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’li Özgürgün’den Yeni Hükümet Açıklaması

KKTC Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyet Meclisinde 26 sayısını bulacak bir hükümet kurabileceğini ancak şu an “yüzde yüz hükümet kuruldu” veya “şu şekilde kuruldu” diyemeyeceğini belirtti.KKTC...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyet Meclisinde 26 sayısını bulacak bir hükümet kurabileceğini ancak şu an “yüzde yüz hükümet kuruldu” veya “şu şekilde kuruldu” diyemeyeceğini belirtti.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın hükümeti kurmakla görevlendirdiği UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı ile yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basına açıklama yaptı, soruları yanıtladı. Özgürgün, bugünden başlayarak önümüzdeki hafta boyunca hükümet kurma çalışmalarını yürüteceğini, tüm partiler ve bağımsızlarla görüşeceğini ifade ederek, temasları sonrasında ortaya çıkaracağı Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya en erken haftaya cumartesi günü sunabileceğini söyledi. Özgürgün, CTP-UBP Hükümetinin istifasının ardından Cumhurbaşkanı ile görüştüklerini, bunun ardından Akıncı yurt dışında iken diğer partilerle istişarelerde bulunduklarını anlattı.
Çalışmaları sırasında görüşmeleri yaptıktan sonra 26 sayısına ulaşacak bir hükümet kurabileceğini Cumhurbaşkanı’na söylediğini aktaran Özgürgün, görevi aldığı bugünden itibaren de bağımsızlar ve parti başkanlarıyla görüşeceğini, önünde 15 günlük yasal süreç olduğunu, ancak hükümet kurma çalışmalarında ön temasları bulunduğuna işaret etti. KKTC Bakanlar Kurulu listesi hazırlayacağını bunun için çalışacağını ama “yüzde yüz hükümet kuruldu veya şu şekilde kurulacak” diyemeyeceğini ifade eden Özgürgün, “Listeyi pazartesi öncesi sunmayacağız. En erken haftaya cumartesi olur” dedi.
Özgürgün, DP-UG ile görüştüklerini, diğer parti başkanları ile de gerekli tüm temasların ön yargısız yapılacağını ifade etti. Özgürgün, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile görüştüklerini, Mecliste 26-27 ile bir hükümet kurulabileceğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.