Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’li Hayvan Üreticilerinden Sütlü Eylem

KKTC Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sütün pazarlanmadığı gerekçesiyle Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) önünde sütlü eylem yaptı.KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali’nin Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK)...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sütün pazarlanmadığı gerekçesiyle Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) önünde sütlü eylem yaptı.
KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali’nin Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) Yönetim Kurulu ile toplantı yaptığı sırada SÜTEK önünde eylem gerçekleştirdi. KKTC Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sütün pazarlanmasında yaşanan sıkıntıların aşılamaması nedeniyle geçen hafta aldığı eylem kararını hayata geçirdi. SÜTEK önünde toplanan üreticiler yaşadıkları sorunlara hükümetin hiçbir açılım getiremediğini belirterek, satamadıkları varil dolusu sütleri dökerek tepkilerini dile getirdi. SÜTEK binasına girmek isteyen üreticilere, güvenlik görevlileri izin vermedi. Üreticiler de beraberinde getirdikleri sütleri binanın bahçesine döktü.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, son üç aydır birliğin kendi imkanlarını kullanarak, süt fazlasını pazarlamaya çalışmalarına rağmen gelinen noktada ülkedeki süt fazlasına pazar bulamamaktan şikayet ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.