Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC'deki mallarını satmak isteyen Rum göçmenlere tehdit

Rum Hükümeti, vatandaşlarının KKTC’deki sözde mallarını satmamaları için caydırıcı önlemler alıyor. Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, dün akşam katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Rum Hükümeti’nin, KKTC’deki...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rum Hükümeti, vatandaşlarının KKTC’deki sözde mallarını satmamaları için caydırıcı önlemler alıyor.

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, dün akşam katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Rum Hükümeti’nin, KKTC’deki Rum mallarının Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurularak Türkiye’ye satılmaması için Kıbrıslı Rumların, KKTC'deki bu malları satın alabilmesini hedeflediğini ifade etti.

Bahse konu alım satımın, devir harçları olmaksızın gerçekleşeceğini, satıcının sattığı malı geri alabilme hakkının da olacağı bilgisini veren Hasikos, Rum Hükümeti’nin bu satışları önleme amacıyla cezalandırıcı önlemler de hazırladığını belirtti.
“Ne panik ne de endişe yaratmak istiyorum.” diyerek, düzen ve prensip meselesinin söz konusu olduğundan söz eden Hasikos, KKTC’deki mallarını satanların, Rum Yönetiminin göçmenlere verdiği yardımlardan yararlanma hakkına sahip olmaması amacıyla derhal maddenin yürürlüğe konması gerekeceğini belirtti. Hasikos, söz konusu kişilerin konut ve diğer yardımlarda hak sahibi olmayacaklarını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.