Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’de Ulusal Birlik Partisi- Demokrat Parti Koalisyon Hükümeti Protokolü İmzalandı

KKTC’de yeni hükümeti oluşturacak Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Demokrat Parti (DP) Koalisyon Hükümeti Protokolü imzalandı.KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen törende, protokole UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile DP Genel Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC’de yeni hükümeti oluşturacak Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Demokrat Parti (DP) Koalisyon Hükümeti Protokolü imzalandı.
KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen törende, protokole UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile DP Genel Başkanı Serdar Denktaş imza attı. Protokol, her iki partinin bugün akşam üzeri toplanacak parti meclislerinin onayına sunulacak. Parti meclisleri hükümet programı ve kabine konusunu da ele alacak. Bakanlar Kurulu listesi ise yarın 11.00’de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunulacak. Yeni hükümet listesi yarın olağanüstü toplanacak Cumhuriyet Meclisi’nde okunacak.
Başbakan Ömer Kalyoncu, UBP milletvekillerinin istifasının ardından, 5 Nisan’da Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)-UBP Koalisyon Hükümeti’nin istifasını sunmuş ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da 8 Nisan’da Özgürgün’ü hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Cumhuriyet Meclisi’nde 18 UBP, 20 CTP, 5 DP, 3 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve 4 bağımsız milletvekili bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.