Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’de öğrenciler ülkeyi yasa boğan kazayı protesto etti

KKTC’de yüzlerce öğrenci dün yaşanan trafik kazasını protesto etmek amacıyla Başbakanlık önünde eylem yaparak hükümeti istifaya çağırdı.Lefkoşa’da bazı liselerde öğrenim gören öğrenciler, dün yaşanan ve 3 kişinin hayatını...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC’de yüzlerce öğrenci dün yaşanan trafik kazasını protesto etmek amacıyla Başbakanlık önünde eylem yaparak hükümeti istifaya çağırdı.
Lefkoşa’da bazı liselerde öğrenim gören öğrenciler, dün yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasını protesto etmek amacıyla KKTC Başbakanlık önünde eylem yaptı, hükümeti istifaya çağırdı. Arkadaşlarının kaybından dolayı hükümeti protesto eden öğrenciler, “Yollar yapılsın, yollar mezar olması”, “Karanlıkta okula gidilmez”, “Canımız yanıyor”, “Yönetim istifa” sloganları attı. Yüzlerce öğrencinin katıldığı eylemde, dün Girne -Değirmenlik dağ yolunda meydana gelen trafik kazasında ölenler için 1 dakikalık saygı duruşu da yapıldı. KKTC Başbakanlık binasına limon atan öğrenciler Başbakan’la görüşme talebinde bulundu. Öğrencilerden bir grup ve bir öğretmen, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ile görüşerek sorunlarını anlattı.
Öte yandan KKTC Bakanlar Kurulu,16.00’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çağrısıyla “trafik” gündemiyle olağanüstü toplandı. Dünkü kazadan sonrada Sendikal Platform yarın KKTC genelinde eylem ve grev yapacağını bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.