Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’de Kiralanan Yangın Helikopteri Göreve Başladı

KKTC de orman yangınlarını söndürmek ve yangınların zararını en aza indirmek amacıyla kiralanan yangın helikopteri dün göreve başladı.KKTC de orman yangınlarında kullanılmak üzere kiralanan ve 130 gün boyunca hizmet verecek olan yangın...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC de orman yangınlarını söndürmek ve yangınların zararını en aza indirmek amacıyla kiralanan yangın helikopteri dün göreve başladı.
KKTC de orman yangınlarında kullanılmak üzere kiralanan ve 130 gün boyunca hizmet verecek olan yangın helikopteri dün göreve başladı. Ercan Havalimanı’nda mürettebatıyla birlikte 24 saat hazır konuşlandırılan helikopter, günlük 100 dakika hizmet verecek şekilde ihale edildi. Yangın helikopteri sadece orman yangınları için kullanılabilecek. Helikopterin Ara Bölge, Güney Kıbrıs ve Türkiye’nin güney sahillerinde çıkabilecek orman yangınlarına da destek vermesi hedefleniyor.
Yangın helikopteri dün Gazimağusa’da Silver Beach’te basın mensuplarına gösteri amaçlı yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatı Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de izledi. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, yılardır eksikliği hissedilen yangın helikopterinin dün sabah itibarıyla göreve başladığını açıkladı. Bakan Dinçyürek, yangın helikopterinin orman yangınlarının zararını en aza indirmesi açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, yıllarıdır her orman yangınından sonra gündeme gelen “Neden yangın helikopteri yok?” sorusunun sona erdirildiğini söyledi.
Yangını helikopteriyle orman yangınlarıyla mücadelede güçlü kazanım elde edildiğini kaydeden Dinçyürek, helikopterin Ara Bölge, Güney Kıbrıs ve Türkiye’nin güney sahillerinde çıkabilecek orman yangınlarını söndürme faaliyetlerine de katılabilmesi için tedbirlerin alındığını belirtti. Dinçyürek, ihale sürecinin bu yıl için 130 günlük süreyi kapsadığını önümüzdeki yıl için de fizibilite çalışmalarının yapılacağını ifade etti.
Bakan Dinçyürek, helikopterin Ercan Havalimanı’nda mürettebatıyla birlikte 24 saat hazır şekilde bekletileceğini vurgulayarak, helikopterin sadece orman yangınlarına müdahale edebilecek sistemlerle donatıldığını, denizdeki veya sanayi bölgelerindeki olası yangılara müdahale etmesinin söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.
19 Ekim’e kadarki sürede toplam 181 saat 40 dakikalık hizmet için 937 bin 400 dolar ödenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.