Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC'de ilk hacı kafilesi yola çıktı

KKTC'de ilk hacı kafilesi, bu sabah kutsal topraklara doğru hareket etti. Yakınları tarafından dualar eşliğinde Ercan Havalimanı'ndan uğurlanan hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı.Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC'de ilk hacı kafilesi yola çıktı
KKTC'de ilk hacı kafilesi, bu sabah kutsal topraklara doğru hareket etti. Yakınları tarafından dualar eşliğinde Ercan Havalimanı'ndan uğurlanan hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan KKTC kafilesi için Ercan Havalimanı’nda Din İşleri Başkanlığı yetkililerinin katılımıyla bir tören düzenlendi.

Törende hac ziyareti öncesinde adaylara pasaportları teslim edilirken kısa bir bilgilendirme yapıldı. Havalimanında açıklama yapan hacı adayları, isteyen herkesin o topraklara gidebilmesi temennisinde bulundu.

Türkiye'ye kıyasla KKTC'den daha kolay hacca gidilebildiğini ifade eden bir vatandaş, Türkiye daha kalabalık olduğu için sıranın geç geldiğini ancak Kıbrıs nüfusunun az olmasından dolayı burada hacca daha kolay gidilebildiğini kaydetti.

KKTC Dinişleri Başkanlığı Hac Sorumlusu Şaban Kavsara, hacı adaylarına iyi yolculuklar diledi. Kavsara, KKTC Din İşleri Başkanlığı ile Diyanet İşleri işbirliğinde bu yıl hac ziyaretinin 3'üncüsünü düzenlendiğini dile getirdi.

Açıklama ve kısa bilgilendirmeden sonra dualar edildi. Yolculuk öncesinde bazı hacı adaylarının da ağladığı görüldü. Yakınları ile vedalaşan adaylar kutsal topraklara doğru yola çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.