Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC, Vakıfların 445. Kuruluş Yılını Kutluyor

KKTC’de vakıfların kuruluşunun 445. ve EVKAF’ın İngilizler ’den Kıbrıs Türk Toplumu’na devrinin 60. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.Kutlamalar, yarın Vakıflar Genel Müdürlüğü önünde saat 09.00’da saygı duruşunda...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC’de vakıfların kuruluşunun 445. ve EVKAF’ın İngilizler ’den Kıbrıs Türk Toplumu’na devrinin 60. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Kutlamalar, yarın Vakıflar Genel Müdürlüğü önünde saat 09.00’da saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak. Atatürk büstüne çelen sunulacak ve ardından Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabri ile Dr. Küçük’ün eşi Süheyla Küçük evinde ziyaret edilecek. Ayraca, Cuma namazından önce, muhtelif camilerde, Vakıf yapan, Vakıflara hizmeti olan ve bugün hayatta olmayan kişilerin ruhu için Mevlit okutulup lokum dağıtılacak. Etkinlikler 22 Nisan’a kadar devam edecek.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, vakıf medeniyetinin gönüllülük, merhamet ve sevgi medeniyeti olduğunu ifade ederek, kurulan vakıfların din, dil, ırk hatta yeryüzündeki hiç bir canlı ayrımı gözetmeksizin hizmet yapma gayesi içinde olduğunu belirtti. Benter hedeflerinin, ataların miras bıraktığı güzel vakıf düşüncelerini sahiplenerek, vakıf mallarını amaçlarına uygun olarak toplumun faydasına kullanmak olduğunu kaydetti.
CUMARTESİ GÜNÜ “İYİLİK FESTİVALİ” DÜZENLENİYOR
Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Cumartesi günü Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda İyilik Festivali düzenlenecek. “İnsanların en değerlisi, insanları seven ve onlara faydalı olandır”, “Karşılık beklemeden iyilik yap” sloganları ile 445 yıldır faaliyetlerini sürdüren Kıbrıs Vakıflar İdaresi, ilk kez vakıflar haftası etkinlikleri kapsamında “İyilik Festivali” düzenliyor. İyilik Festivali, Çağdaş Aydaş, İnci Moreket ve Grup Rast’ın konserleri ile renklenecek.
Festivalde, Barış İçin Dayanışma Vakfı, Çatom Kooperatifi, Halk Sanatları Vakfı, KEMA Vakfı, Kanser Araştırma Vakfı, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı, Kıbrıs Deniz Araştırmaları Vakfı, Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, Özel Eğitim Vakfı, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü de stantları da yer alacak. Engelli vatandaşlar da etkinliğe aktif bir şekilde katılacak. Türkiye ve KKTC’den engelli iki kişi, farkındalık oluşturmak için etkinlikte söz alacak. Halis Kuralay ile KKTC Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay konuşacak. Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı, etkinlik boyunca işitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile çeviri yapacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.