Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Taburcu Oldu

KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiği kritik by-pass ameliyatı sonrasında taburcu edildi.7 Mart akşamı mide ağrısı şikayeti ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne gelen, yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiği kritik by-pass ameliyatı sonrasında taburcu edildi.
7 Mart akşamı mide ağrısı şikayeti ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne gelen, yapılan tetkikler sonucu koroner anjiyografi uygulanan ve hemen ardından cerrahi müdahale kararı alınan Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, geçirdiği kritik by-pass ameliyatı sonrası 15 gündür tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden bugün taburcu oldu. Ameliyat sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu, Ertuğruloğlu’nun kardiyoloji kliniğinde yapılan anjiyografisinde sağ ve sol ana koroner damarlarında yüzde 90’nın üzerinde daralma saptandığını, kalp kasılmasının da ileri derece bozulmuş olup, yüzde 20-25 oranında çalıştığını, bu nedenle de ameliyat kararı aldıklarını açıklamıştı.
KISA SÜREDE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden yapılan açıklamada, 4 damarına by-pass uygulanan KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun ameliyattan 1 hafta sonra Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu tarafından gerçekleştirilen ekokardiyografisinde kalp kasılmasının yüzde 40’lara kadar çıktığı, sağlık durumunun iyi olduğu, bu nedenle de taburcu edildiği bildirildi. Açıklamada, KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun birkaç hafta daha istirahatinin ardından sağlıklı bir şekilde günlük yaşamına dönebileceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.