Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC, Toz Fırtınası Altında

KKTC’nin bugünden itibaren toz fırtınasının etkisi altına gireceği bildirildi.KKTC Çevre Koruma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, solunabilen küçük boyuttaki partiküler maddelerin sağlığa olumsuz etkilerinden dolayı özellikle toza...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC’nin bugünden itibaren toz fırtınasının etkisi altına gireceği bildirildi.
KKTC Çevre Koruma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, solunabilen küçük boyuttaki partiküler maddelerin sağlığa olumsuz etkilerinden dolayı özellikle toza karşı hassasiyeti olanlar ile yaşlı ve çocukların zorunlu olmadan dışarıya çıkmamaları; açık havada çalışmak zorunda olanların da koruyucu önlem almaları gerektiği kaydedildi. Açıklamaya göre, Hava Kalitesi Ölçüm Ağı’ndan elde edilen sonuçlara göre son 24 saatte çapı 10 mikrometreden küçük olan partiküler madde konsantrasyonunun saatlik ortalaması Lefkoşa Bedrettin Demirel Caddesi’nde 225, Küçükkaymaklı’da 137, Güzelyurt’ta 99, Teknecik’te 157 ve Alevkayası’nda 115 mikrogram/metreküp değerine kadar ulaştı.
Bu durumun sağlığı olumsuz etkilediği belirtilerek, özellikle toza karşı hassasiyeti olanların, yaşı ve çocukların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.