Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin Uluslararası Gecesi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve 106 farklı ülkeden gelen öğrencilerin katıldığı 2016 Uluslararası Gecesi renkli görüntülere sahne oldu.KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve 106 farklı ülkeden gelen öğrencilerin katıldığı 2016 Uluslararası Gecesi renkli görüntülere sahne oldu.
KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İlişkiler ve Tanıtımdan Sorumlu Rektör Yardımcılığı’na bağlı Uluslararası Ofis tarafından kültürler arası iletişimi ve etkileşimi güçlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen “Uluslararası Gece”, bu yıl DAÜ Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. Gecede DAÜ öğrencilerinin yanı sıra 106 farklı ülkeden gelen öğrenciler geleneksel kıyafetleriyle yer aldı. Renkli bir ortamda bir araya gelen öğrenciler, kurdukları stantlarda kendi kültürlerini tanıttı. Konuk öğrencilerin ülkelerine has yemek kültürlerinin de diğer öğrencilerle paylaşıldığı gecede, yerel dans gösterilerinin yanı sıra müzikal etkinlikler de gerçekleştirildi. Gecede Kıbrıs ve Türkiye Halk Dansları gösterisi, Kazakistan şarkı dinletisi, Türkmenistan şarkı ve dans gösterisi, Filistin geleneksel dans gösterisi, Sudan, İran, Rusya, Güney Afrika, Nijerya, Pakistan, Azerbaycan, Çad, Kuzey Irak dans gösterileri, Tacikistan, Yemen ve Ürdün şarkı dinletisi, Latin ve salsa dans gösterileri ile moda şov gösterisi gibi değişik kültürlerin etkinlikleri sahnelendi.
İstiklal Marşı’nın DAÜ ve konuk öğrencilerle birlikle okunmasının ardından bir konuşma yapan KKTC DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’de 106 farklı kültürden gelen öğrenci profili olduğuna dikkat çekerek, DAÜ’nün çok kültürlü bir kampüs yaşantısına sahip olduğunun altını çizdi. Dünya ülkelerinden neredeyse yarısının DAÜ’de eğitim gördüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Osam, dünyada birçok sıkıntılar yaşanmasına rağmen farklı kültürlerden gelen öğrencilerin DAÜ’de huzur içerisinde yaşadığına vurgu yaptı. Prof. Dr. Osam, konuşmasının ardından geceye destek veren firmalara teşekkür plaketi takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.