Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Din İşleri Başkanlığından Taziye Mesajı

KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, mesaj yayımlayarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör eylemini, destek verenleri ve arkasındaki zihniyeti lanetledi.KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Atatürk Havalimanı’ndaki...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, mesaj yayımlayarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör eylemini, destek verenleri ve arkasındaki zihniyeti lanetledi.
KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyla ilgili mesaj yayınladı. Atalay, terörist saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Atalay mesajında, “Rahmet ve bereket iklimini idrak ettiğimiz, kardeşlik, yardımlaşma ve nefis muhasebesinin zirveye çıktığı, bütün canlılara karşı şefkat duygularının dorukta olduğu Ramazan ayında gerçekleşen bu terör saldırısı ve yitirilen canlar vicdan sahibi herkesi olduğu gibi bizleri de derin üzüntüye sevk etmiştir” dedi. Atalay terör eylemleri karşısında sadece kınama mesajları yayımlayarak olayı geçiştirip, bir sonraki olaya kadar beklemek yerine, teröristlerin korku, parçalama ve dağıtma hedeflerini kursaklarında bırakacak bir eylemin içinde olmak gerektiğini ifade etti.
Atalay hangi dine, etnisiteye ve coğrafyaya mensup olursa olsun vicdan terazisi doğru çalışan insanlık aleminin tüm mensuplarının evrensel bazda dayanışması, kötülük hangi kaynaktan gelirse gelsin ona karşı ortak tavır alabilmesi, terör bataklığının kaynağını kurutmaya yönelik bilinçli ve somut adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.