Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıslı 5 Türk’e Saldırıyı Takibe Aldı

KKTC Cumhurbaşkanlığı, 5 Kıbrıslı Türk’ün Güney Kıbrıs’ta saldırıya uğramasıyla ilgili olayın yakından takip edildiğini ve hukuki sürecin ilerletilerek saldırganların yakalanıp yargılanmasının da takipçisi olunacağını açıkladı.KKTC...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Cumhurbaşkanlığı, 5 Kıbrıslı Türk’ün Güney Kıbrıs’ta saldırıya uğramasıyla ilgili olayın yakından takip edildiğini ve hukuki sürecin ilerletilerek saldırganların yakalanıp yargılanmasının da takipçisi olunacağını açıkladı.
KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 5 yurttaşın dün sabahın ilk saatlerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgesinde saldırıya uğradığının öğrenilmesi üzerine KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkilileri ile günün erken saatlerinde görüşerek söz konusu saldırı ve saldırıya maruz kalan yurttaşların sağlık durumları hakkında bilgi aldığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı’nın saldırıya uğrayan yurttaşların sağlık kontrolünden geçirilerek saldırganlar hakkındaki şikayet başvurularının hızlı bir şekilde alınması, gerekli polis soruşturmasının ciddiyetle tamamlanması, suçluların yakalanarak süratle yargılanması için gereğini talep ettiği vurgulandı.
’’TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’’
Açıklamada, saldırıya uğrayan araçta bulunan bir yurttaşın saldırının hemen ardından KKTC’ye geçtiği kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:
“4 yurttaşımız Rum polis makamlarına giderek gerekli soruşturma ve hukuki sürecin başlatılması için resmi şikayette bulundular. Faillerin bulunması ve yargılanması için gerekli prosedürün tamamlanmasının ardından 4 yurttaşımız KKTC’ye dönmüşlerdir. KKTC Cumhurbaşkanlığı, söz konusu saldırıyı ve yurttaşlarımızın Güney Kıbrıs’ta başlattığı hukuki süreci hem doğrudan, hem de İki Toplumlu Suç ve Suçu Önleme Komitesi’nin Türk üyeleri ve Polis Genel Müdürlüğü ile birlikte günün ilk saatlerinden itibaren yakından takip etmiştir. Hukuki sürecin ilerletilmesi, saldırganların yakalanarak yargılanması konusunun da takipçisi olacaktır. Bu ve benzer büyük veya küçük saldırıların iki toplum arasındaki ilişkilere verdiği zarar büyüktür. Yurttaşlarımızın sadece maddi hasarlarının tazmin edilmesi yeterli değildir. Saldırganların yakalanıp yargılanması, benzer saldırıların önlenmesi için gereğinin yapılması Kıbrıs Rum Yönetimi’nin sorumluluğudur.”
Kıbrıslı Türk gençler, dün sabaha karşı Ayia Napa’dan KKTC’ye dönerken saldırıya uğramışlardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.