Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Cumhurbaşkanı adayı Eroğlu: Bu işin şakası kalmadı

KKTC’de Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, ikinci turda rakibi olarak Mustafa Akıncı'nın çıktığını söyledi. Eroğlu, “Kendisini kutluyorum. Her cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turda kazanılacak diye bir zorunluluk yoktur....

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 22:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Cumhurbaşkanı adayı Eroğlu: Bu işin şakası kalmadı
KKTC’de Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, ikinci turda rakibi olarak Mustafa Akıncı'nın çıktığını söyledi. Eroğlu, “Kendisini kutluyorum. Her cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turda kazanılacak diye bir zorunluluk yoktur. Sandığa gitmeyen vatandaşlarımızın önümüzdeki hafta yapılacak olan ikinci turda oy kullanmaya çağırıyorum.” dedi.

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından Derviş Eroğlu basın açıklaması yaptı. Seçime katılan diğer adaylara teşekkür eden Eroğlu, demokratik bir seçim olduğunu belirterek, ikinci turda rakibi olarak Bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın çıktığını aktardı.

Seçimlerde seviyeli bir kampanya yürütüldüğüne işaret eden Eroğlu, “O bakımdan gerek adaylarımızın gerekse sempatizanlarının göstermiş olduğu bu güzel ortama da teşekkür ediyorum. Her cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turda kazanılacak diye bir zorunluluk yoktur. Parlamenter sistemlerde ikinci tur ihtimali her zaman vardır. Biz bu ikinci tur ihtimalinde sizlerle birlikte bir aradayız. Ben oy vermek için sandığa giden gitmeyen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Neticede sandıklara katılım her zaman önemlidir. Ama neticede vatandaşın da kendi öz iradesi vardır. İkinci tur beklentileri içerisinde olma gibi bir hakları vardır. Artık bu önümüzdeki hafta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimlerinin üçüncü tutu yoktur.” şeklinde konuştu.

'BU İŞİN ŞAKASI KALMADI'

Gelecek turda oy kullanmayan vatandaşları sandığa davet eden Eroğlu, şunları söyledi; "Önümüzde çok kritik günlerin olduğunu söylemiştim. Cumhurbaşkanı seçim kampanyası esnasında yapmış olduğum bütün konuşmalarda önümüzdeki iki yılın çok kritik yıllar olacağını dolayısıyla tecrübesi ile Kıbrıs sorununa vakıf oluşuyla ortaya koyduğu politikalarla müzakere masasına KKTC halkını temsil edecek bir adayın sandıktan çıkması temennisinde bulunmuştum. Halkımız bu teveccühü gösterdi. İnanıyorum ki önümüzdeki hafta yapılacak olan ikinci tur seçimlerde katılım çok daha fazla olacak. Artık bu işin şakası kalmamıştır. Onun için özellikle Mayıs ayı ilk yarısında başlayacağı söylenen müzakerelerde bu kritik dönemi geçirecek inan ç ve tecrübeye sahibim bana destek veren siyasi partilerin de görüşleri ortadadır. Elbette müzakere masasında halkımızın haklarını koruma kararımız devam ediyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.