Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Başbakanı Özgürgün, Dünya Atletizm Şampiyonası finalisti Hekimoğlu’nu kabul etti

KKTC Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dünya Atletizm Şampiyonasında ilk kez final yarışında yer almayı başaran Kıbrıslı Türk atlet Yiğitcan Hekimoğlu’nu kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

KKTC Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dünya Atletizm Şampiyonasında ilk kez final yarışında yer almayı başaran Kıbrıslı Türk atlet Yiğitcan Hekimoğlu’nu kabul etti.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Dünya Atletizm Şampiyonası 4x100 metre finalistlerinden Yiğitcan Hekimoğlu’nu kabul etti. Kabulde, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Amcaoğlu, KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen ve Hekimoğlu’nun antrenörü Celal Keleş de yer aldı.

Kabulde konuşan KKTC Başbakan Özgürgün, atletizmin çok zor ve meşakkatli bir spor dalı olduğunu belirterek, sprinterliğin (kısa mesafe koşuları) ise yetenek ve genetiğe bağlı olduğunu söyledi. Özgürgün, Kıbrıs Türklerinin bu alanda çok yetenekli olduğunu, Reşat Oğuz ve Yiğitcan Hekimoğlu’nun Kıbrıs Türkünün yetiştirdiği gelmiş geçmiş en iyi sprinterler olduğunu söyledi. Yiğitcan’ın Kıbrıs Türklerini Dünya Atletizm Şampiyonası finalinde yarışarak gururlandırdığını ifade eden Özgürgün, kendisinin de 1980 İslam Oyunlarında 400 metrede yarıştığını, ancak Dünya Atletizm Şampiyonasında finale kalmanın herkesin yarışmayı hayat ettiği bir ortam olduğunu ifade etti. Hekimoğlu’nu “büyük bir örnek, idol” diye niteleyen Başbakan Özgürgün, “2018’de Avrupa Atletizm Şampiyonası ve 2020’de olimpiyatlarda da görmek isteriz” diyerek, Hekimoğlu’nu ve başarısında katkısı olan herkesi kutladı.

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Amcaoğlu de, Yiğitcan’ın imkan tanındığı takdirde Kıbrıslı Türklerin neler yapabileceğini bir elçi olarak duyurduğunu söyledi. Hekimoğlu’nun bu yıl Balkan Şampiyonasında 3’üncülük elde ettiğini, ardından Azerbaycan’da yer alan İslam Oyunlarında 4x100 ekibiyle ikincilik elde ettiğini kaydetti.

Atlet Yiğitcan Hekimoğlu da, 2015’de Dünya Atletizm Şampiyonasına katılamaya çok yaklaştıklarını ve 2016 Rio Olimpiyatlarına da sakatlıktan dolayı katılamadığını söyledi. Hekimoğlu, Londra’da yapılan Dünya Atletizm Şampiyonasına 4x100 metre ekibi olarak 14’üncü olarak katıldıklarını ancak takım arkadaşları ile daha iyi derece elde edebileceklerine inanarak çalıştıklarını söyledi. Hekimoğlu, Başbakan Özgürgün’ün Twiter hesabından tebrik yayımlamasının kendisini çok mutlu ettiğini ve onurlandırdığını da belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.