Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Başbakanı Kalyoncu, Görev Süresi Dolan Büyükelçi Akça’yı Kabul Etti

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, görev süresi sona ermesi nedeniyle yarın adadan ayrılacak olan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yı kabul etti.Görev süresinin sona ermesi nedeniyle yarın adadan ayrılacak olan Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, görev süresi sona ermesi nedeniyle yarın adadan ayrılacak olan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yı kabul etti.
Görev süresinin sona ermesi nedeniyle yarın adadan ayrılacak olan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu tarafından kabul edildi. Akça, dört buçuk yıllık görev süresinin sona erdiğini, yarın adadan ayrılacağını belirtti. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Genel Sekreterliği’ne getirilen Akça, Kıbrıs’ın teşkilatta temsil edildiği dolayısıyla yeni görevinin Kıbrıs ile bağlantısı olacağını söyledi. Akça, görevde bulunduğu süre içinde gösterilen yakınlık, nezaket için teşekkür etti.
Başbakan Ömer Kalyoncu de kabulde, Akça’ya yeni görevinde başarılar diledi. Kalyoncu, “Umarım yeni görevinizde iyi bir süreç geçirirsiniz. Burada tartışmalı bir dönem yaşadınız. Politika ve diplomaside görev yapanlar zaman zaman bunları yaşar. Süreç içinde haklı haksız eleştiriler yapılmıştır” dedi.
Kalyoncu, “Bir görev yapıldı, bu görev yapılırken ülkemize yardımcı olundu. Bu anlamda bizim açımızdan da önemli bir görevdi yapılan görev. Şimdi gideceğiniz görev de önemli bir görev” diye konuştu. Kalyoncu, Akça’ya teşekkür etti. Ziyaretin sonunda, Kalyoncu Akça’ya hediye sundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.