Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kissinger: Rusya ve ABD ilişkilerinin gelişimi küresel istikrarı sağlıyor

ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Rusya ve ABD ilişkilerinin gelişmesinin dünyayı istikrarlı hale getirdiğini, ulusal çıkarlar üzerindeki farklılıkların her zaman üstesinden gelinebileceğini söyledi. Moskova temasları çerçevesinde...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kissinger: Rusya ve ABD ilişkilerinin gelişimi küresel istikrarı sağlıyor
ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Rusya ve ABD ilişkilerinin gelişmesinin dünyayı istikrarlı hale getirdiğini, ulusal çıkarlar üzerindeki farklılıkların her zaman üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Moskova temasları çerçevesinde Kremlin İdari Başkanı Sergey İvanov’la görüşen Kissinger, Rusya’nın uluslararası sürece katkısının yadsınamayacağını ifade etti.

Rusya’dan bulunmaktan memnun olduğunu, siyasete girmeyeceğini hatırlatan Kissinger, Moskova’ya gelmeden önce iki ülke liderleri arasında doğrudan diyalogun olmasının en iyi yol olduğunu, barış ve istikrarın devamı açısından bunun önemli olduğunu kaydetti.

Rusya ve ABD arasında ilişkilerin sürekli ve düzenli bir şekilde geliştiğini söylemenin mümkün olmadığını vurgulayan İvanov, “Her şeye rağmen, St. Petersburg’da G-20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama’nın ikili görüşmesinde komplike sorunların bir kısım farklılıklara rağmen çözülebildiği görülüyor…” dedi.

İvanov, geçen hafta ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ile yapıcı bir görüşme yaptıklarını da hatırlattı. Kissinger da, İvanov’a mesai günü olmamasına rağmen Kremlin’de kabul ettiği için teşekkür etti.

ABD’nin duayen siyasetçisi Kissinger CNN’e verdiği röportajında Rusya Devlet Başkanı Putin’le şimdiye kadar en az 20 kez görüştüğünü ve kendisini bir vatansever olarak tanımladığını ifade etmişti.

ABD başkanları Richard Nixon ve Gerald Ford döneminde Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Kissinger’a göre Putin batı karşıtı değil, ancak kariyerinin oluşumunda 1990’lı yılların küçük düşürücü süreci etkili oldu. Kissinger, Putin’in yapıcı bir ortağa dönüşebileceğine inanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.