Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım Tatar Meclis Başkanı İlyasov: “Rus Ve Türkler Hep Dost Olmuştur”

Kırım Tatar Meclis Başkanı Remzi İlyasov, Rusya ve Türkiye’nin her zaman için bölgede anlaşan ve bölge barışı için çaba gösteren iki ülke olduğunun bir kere görüldüğünü söyledi.Kırım-Türk İş Konseyi bünyesinde Kırım’a...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2015 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırım Tatar Meclis Başkanı Remzi İlyasov, Rusya ve Türkiye’nin her zaman için bölgede anlaşan ve bölge barışı için çaba gösteren iki ülke olduğunun bir kere görüldüğünü söyledi.
Kırım-Türk İş Konseyi bünyesinde Kırım’a gerçekleştirilen Türk iş adamları ziyaretinin ilk gününde heyet, Kırım Tatar Meclis Başkanı Remzi İlyasov ve Kırım Müftüsü Emir Ali Ablaev ile görüştü. Türk işadamları heyetinde, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan ve Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Sarptaş’ın yanı sıra kalabalık bir işadamı heyeti hazır bulundu.
Heyet ilk olarak Kırım Tatar Meclisi Başkanı Remzi İlyasov’u Başkanlık makamında ziyaret etti. İlyasov ziyarette yaptığı konuşmada Türk işadamlarının bölgeye geleceğini duydukları andan beri heyecanla ve büyük bir istekle beklediklerini söyledi. İlyasov, “Bunu öğrendiğimizde parlamentomuzda bunu açıkladım. Herkes alkışladı ve büyük bir istekle sizleri bekledik. Ve siz Türk işadamları olarak çantanızda onlarca yatırım projesini de koyarak Kırım’a geldiniz. Burada açacağınız fabrikalarda yapacağınız işlerde yüzlerce belki binlerce Kırım vatandaşı çalışacak ve evine ekmek götürecek. Bunun için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Biz de elimizden gelen hür türlü desteği vereceğiz” dedi.
RUS-TÜRK KARDEŞLİĞİ
Son günlerde Suriye üzerinden yaşanan Rus-Türk gerginliği hakkında konuşan Kırım Tatar Meclisi Başkanı Remzi İlyasov, “İki ülke hep dost olmuştur. Tarihte de böyleydi, bugün de böyle. Son yapılan açıklamalar iki ülke kardeşliklerini bir kere daha göstermiş ve pekiştirmiştir. Rusya ve Türkiye bölgenin büyük iki kardeş ülkesidir” dedi.
Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan da 20 ana proje ile Kırım’a geldiklerini hatırlatarak, “Heyetimizde 20’ye yakın işadamı var. Kırım’ın günlük hayatında öncelikli ihtiyacı olan ürünlerin üretileceği çok ciddi projelerle geldik. Bazı işadamı arkadaşlarımız şirketlerini kuruyor ve diğerleri de yakın zamanda kuracaklar. Böylece Kırım Türk tarihsel dostluğu bir kere daha canlanarak devam edecektir” dedi.
TÜRKİYE AYAKTAYSA HERKES AYAKTA
Kırım Türk İş Konseyi üyesi işadamları daha sonra Kırım Müftüsü (Diyanet İşleri Başkanı) Emir Ali Ablaev’i ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Kırım Müftüsü Ablaev, geçmişte düğün için, eğlence için Kırım’a gelen iyi gün dostlarının bugün ortada olmadığını, sadece ve her zaman olduğu gibi yine Türklerin geldiğini hatırlattı. Ablaev, “Türkiye bölge için çok ama çok önemli bir ülkedir. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu her zaman Kırım Tatar halkının ve Kırım’ın yanında olduğunu göstermişlerdir. Ben Rusya’da açılışı yapılan bölgenin en büyük camisinin açılış töreninde Erdoğan’ı görünce gözlerim doldu ve çok duygulandım. Bölgede Türkiye ayaktaysa herkes ayaktadır. Biz tarihimizi unutmayacağımız ama tarihle de yaşamayacağız. Bugünümüze bakıp yarınımızı planlayarak Kırım’ın hızla gelişmesi için çabalayacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.