Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kim Jong Un’un 'kayıp' eşinden haber var ancak görüntü yok!

Yedi ayı aşkın süredir kamuoyunda görülmeyen Kuzey Kore First Lady’si Ri Sol Ju'nun, uzun bir aradan sonra ortaya çıktığı bildirildi. Ancak Ri'nin görüntüsü yayımlanmadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kim Jong Un’un 'kayıp' eşinden haber var ancak görüntü yok!
Kuzey Kore resmi ajansı KCNA'nın dün servis ettiği habere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, savaş uçağı eğitimi yarışmasını, eşi Ri Sol Ju ile birlikte izledi.

Kuzey Kore lideri Kim'in etkinlik sırasında, Kuzey Kore Hava Kuvvetleri'ni övdüğü ve her an verilebilecek saldırı emrine karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini belirttiği aktarıldı.

ORTADAN KAYBOLMASI DEDİKODULARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Ri'nin yaklaşık yedi aydır görülmemesi pek çok spekülasyona neden olmuştu. Kuzey Kore üzerine çalışan uzmanlar, Ri'nin hamile olabileceği ya da aileden biriyle sorun yaşamış olabileceği ihtimalleri üzerinde duruyordu.

Ri, en son 28 Mart'ta Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da görülmüştü. O günden bu yana geçen süre zarfında Ri'nin aksine Kuzey Kore lideri Kim bütün ülkeyi dolaştı.

NEDEN 7 AYDIR HİÇ GÖRÜNTÜLENMEDİ?

Tokyo Waseda Üniversitesi'nde Pyongyang rejimiyle ilgili çalışmalar yürüten Toşimitsu Şigemura, Ri'nin ortalıktan kaybolmasında birden çok ihtimal bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Hamile olabilir veya Kim Jong-un'la bir problem yaşamış olabilir. Ayrıca son dönemde Pyongyang'dan gelen haberlere göre, ordu içerisinde Kim'e yönelik bazı hareketler var. Çok iyi korunduğu için de ortalıkta gözükmüyor olabilir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.