Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: “Emekli Aylığında Kesintiyi Bitireceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya başlayan Türk vatandaşlarının emekli aylığında yapılan kesintiyi bitireceklerini vaat etti.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Düsseldorf’ta Almanya’da yaşayan...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya başlayan Türk vatandaşlarının emekli aylığında yapılan kesintiyi bitireceklerini vaat etti.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Düsseldorf’ta Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Yurtdışındaki vatandaşların sorunlarını kendilerinin dile getirmesini istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Pek çok ülkede benzer uygulamalar var. Bütün o uygulamaları masaya yatırdık, kanun teklifimizi verdik. Şimdi söz sizde. Eğer yurtdışında çalışan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları parlamentoda bizi temsil etsin diyorsanız yolunuz belli, adresiniz belli. Altı okun böğrüne mührünüzü basacaksınız” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Gençlerimiz gidiyorlar, yaşadıkları ülkeden askerlik yapamaz diye tam teşekküllü hastaneden raporlarını alıyorlar. Ama bu raporlar Türkiye’de geçersiz. Niçin geçersiz? Gelip burada rapor alacaksınız diye. Sözüm söz bu garabete de 8 Haziran’dan itibaren son vereceğim. Hangi ülkede rapor alıyorsanız o raporlar aynen Türkiye’de de geçerli olacak. Doktorsa doktor hepsi aynı Hipokrat yeminini ediyor bütün dünyadaki doktorlar. O zaman verilen raporların nasıl Almanya’da, Hollanda’da, Fransa’da geçerliliği varsa aynı raporların Türkiye’de de geçerliliğinin olması lazım.”
YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERDE ÇALIŞMA
Yurtdışı temsilciliklerde çalışma konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “Genelde Türkiye’den geliyor insanlar buradaki temsilciliklerde görev almak için. Bizim yurtdışında, az önce Ceren konuştu. Ceren Almanya’da doğmuş, Türk kökenli. Ama Ceren Almanlara Almancayı öğretecek. Çünkü onun eğitimini alıyor. Bu kadar mükemmel yetişmiş gençlerimiz varken Türkiye’de buraya çalışanları getirmek değil burada yetişen insan gücünü temsilciliklerimizde istihdam etmek gerekiyor. Bunun da yolunu CHP olarak biz açacağız” dedi.
“EMEKLİ AYLIĞINDA KESİNTİYİ BİTİRECEĞİZ”
Yurtdışında çalışanların emekliliğini kapsayan 3201 sayılı yasadan bahseden Kılıçdaroğlu, “Prim borçlarınızı ödüyorsunuz. Üstelik az buz bir para da ödemiyorsunuz. Dolar, Euro bazında ödüyorsunuz. Emekli oluyorsunuz. ‘Çoluk çocuğun, torunum Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da. Gidip onların yanında kalacağım’ diyorsunuz. Geliyorsunuz, bazen iş oluyor çalışıyorsunuz bazen sosyal yardım alıyorsunuz. Diyor ki hükümet ‘Madem sosyal yardım alıyorsun, madem çalışıyorsun senin emekli aylığını keseceğim’ diyor ve kesiyor. Aynı uygulama Türkiye’de de var. Emekli olduktan sonra kişi çalışmaya başlıyorsa, orada maaşın tamamını değil maaşın yüzde 15’ini kesiyorlar. 8 Haziran’da yetki verin, bize güç verin bu garabeti bitireceğiz. Emekli aylığınızda asla ve asla kesinti olmayacaktır” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN 13 YILDA GELDİĞİ NOKTA
CHP Lideri, “Türkiye’deki emekliler için de aynı sözü verdik. Madem ki ayrılık gayrılık yok, madem ki kıvançta ve tasada beraberiz o zaman Türkiye’de hangi uygulamayı yapıyorsak bizim açımızdan Almanya’da yaşayan yurttaşlarımız için de aynı uygulamayı yapacağız. Ayrılık gayrılık bizim kitabımızda yoktur. Eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik vardır” şeklinde konuştu.
Almanya’daki vatandaşların Türkiye’yi yakından izlediklerini bildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları sizin de çok iyi bildiğinizi biliyorum. Ama ben verirseniz size 13 yıllık bir tabloyu çizmek isterim. 13 yıllık bir iktidarın Türkiye’yi getirdiği nokta nedir bunu bilmenizi isterim. 13 yıl önce, ‘Biz yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadelede edeceğiz. Türkiye’ye özgürlüğü getireceğiz. Yoksulluğu bitireceğiz, yasakları kaldıracağız’ dediler. Onun için 13 yılın sonunda geldiğimiz nokta ne? 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.