Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs’ta yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci turu yarın başlıyor

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakereler çerçevesinde yoğunlaştırılan görüşmelerin ikinci turu yarın başlıyor.Ara bölgede BM tarafından müzakereler için tahsis edilen binada yapılacak görüşme saat 10.00’da...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakereler çerçevesinde yoğunlaştırılan görüşmelerin ikinci turu yarın başlıyor.
Ara bölgede BM tarafından müzakereler için tahsis edilen binada yapılacak görüşme saat 10.00’da başlayacak. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Eylül ayının ikinci yarısında BM Genel Kurul çalışmaları kapsamında New York’a gidişleri öncesinde toplam 7 görüşme gerçekleştirecek. Yarın, 29 ve 31 Ağustos ile 2, 6, 8 ve 14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek görüşmelerde hedef, Temmuz ayındaki yoğunlaştırılmış süreçte bir kısmı azaltılan ayrılık noktalarını asgariye indirmek.
Cumhurbaşkanı Akıncı, geçtiğimiz hafta Ankara ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada müzakere süreci kapsamında Ağustos ve Eylül aylarında planlanan 7 toplantının yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini söylemiş ve 2016’da sonuç alınamaması halinde çözüme ulaşmanın imkansız hale gelebileceğini belirtmişti.
Müzakereler İngiliz basınında
Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakereler, İngiliz gazetesi Daily Telegraph’ta da yer buldu. "Kıbrıs’taki 40 Yıllık Donmuş Çekişmenin Bitirilmesine Yönelik Umutlar Yükseldi" başlığıyla verilen haberde, Kıbrıs sorunu, "Avrupa’nın en uzun ve donmuş çekişmesi" olarak nitelendirdi ve müzakerelerin bu hafta kritik bir sürece gireceği belirtildi. Bazı diplomatların, sürdürülen müzakereleri adayı birleştirmeye yönelik son bir itiş olarak değerlendirdiği de haberde yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.