Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs’ta Hala Sultan’a bayram ziyareti

KKTC Din İşleri Başkanlığı tarafından, Kurban Bayramı dolasıyla Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan Hala Sultan Tekkesi ve Türbesi’ne yüzlerce kişinin katılımıyla ziyaret gerçekleştirildi.KKTC Din İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı vesilesiyle...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Din İşleri Başkanlığı tarafından, Kurban Bayramı dolasıyla Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan Hala Sultan Tekkesi ve Türbesi’ne yüzlerce kişinin katılımıyla ziyaret gerçekleştirildi.
KKTC Din İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı vesilesiyle Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan ve Kıbrıs’ın İslam orduları fethi sırasında şehit olan, Hazreti Muhammed’in yakını Hala Sultan’ın türbesinin bulunduğu tekkeye yüzlerce kişinin katıldığı bir ziyaret gerçekleştirdi. Türbeyi Türkiye ve diğer ülke kökenlilerin oluşturduğu 779 kişi ziyarete etti. Hala Sultan Tekkesi’ni ilk kez ziyaret edenler bol bol hatıra fotoğrafı çekti, namaz kıldı, okunan mevlidi şerifi, Kuran-ı Kerimi dinledi ve dualar etti.
Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, öğle namazından önce camii içerisinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın ve bölgenin Hala Sultan gibi güzide bir değerini 7’nci kez toplu ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Dünyada ve bölgede cereyan eden olaylara da değinen Talip Atalay, “Hepimizi derinden üzen bu olaylardan kurtulmak için, birbirimizi anlamaya, birbirimizi sevmeye, iyilikte ve güzellikte buluşmaya ihtiyacımız var” dedi.
Cemaati, önümüzdeki 24 saat içerisinde bir iyilik yapmaya davet eden Atalay, konuşmasını İslam âleminin Kurban Bayramını kutlayarak tamamladı.
KKTC Din İşleri Başkanlığı tarafından ziyarete katılanlara yiyecek ve içecek ikramında da bulunuldu. Konvoyun gidiş geliş ve ibadeti sırasında Rum polisinin önlemler aldığı gözlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.