Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıslı Rumlara Göre Doğalgazın Çıkarılması Ve Satışı 2020’den Sonra

Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de ilan ettiği sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde Afrodit yatağında tespit edilen doğalgazın 2020 yılından sonra çıkarılabileceği ve satılabileceği belirtildi.Kıbrıs Rum Kesimi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de ilan ettiği sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde Afrodit yatağında tespit edilen doğalgazın 2020 yılından sonra çıkarılabileceği ve satılabileceği belirtildi.
Kıbrıs Rum Kesimi’nde yayınlanan Fileleftheros gazetesi önümüzdeki süre içerisinde Güney Kıbrıs’ın enerji planlamalarında, siyasi ve teknokrasi düzeyinde atılacak adımları büyük oranda belirleyecek gelişmelerin olmasının beklendiğini yazdı. Beklenen en büyük gelişmenin Afrodit yatağının tartışılmakta olan Kalkınma ve Üretim Planı olduğunu belirten gazete, Noble Energy, Delek, Avner, BG/Shell ve Rum Yönetimi arasındaki doğalgazdan ticari olarak faydalanılmasıyla ilgili müzakerelerin ilerlemiş düzeyde bulunduğunu kaydetti.
Yakın zamanda BG’nin Shell tarafından alınması ve dünya enerji piyasasındaki olumsuz atmosferin süreci geciktirdiğini, bunun neticesinde de 2020 yılında Afrodit yatağından doğalgaz çıkarmaya başlama ve satma yönündeki ön planların alaşağı olması ihtimalinin gözle görünür olduğunu belirten gazete, Rum yetkili makamların da, 2020 yılında Afrodit’ten ticari olarak istifade edilmesine yönelik planlamalar temelinde hareket edildiği teyidinde bulunduğunu, ancak zaman takviminde bir ya da iki yıllık değişiklik olabileceğinden söz ettiğini aktardı.
Gazete, Rum Yönetimi ile Afrodit yatağı üzerine söz sahibi olan konsorsiyum arasındaki gerçekleştirilen müzakerelerde, çıkarılacak doğalgazı Mısır’a götürecek denizaltı boruların inşa edilmesine odaklanıldığını da belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.