Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıslı Liderler yarın toprak kriterlerini görüşmeye başlayacak

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, yarın “toprak” konusunun kriterlerini görüşmeye başlayacak.İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında dün başlayan müzakere süreci kapsamında yarın ele...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, yarın “toprak” konusunun kriterlerini görüşmeye başlayacak.
İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında dün başlayan müzakere süreci kapsamında yarın ele alınacak “toprak” konusunda, harita ve yer ismi tartışılmayacak. Bu da Kıbrıs Rum kesimi ile adada İsviçre’deki süreçle ilgili varılan mutabakatın takip edildiğini gösteriyor. Elde edilen bilgiye göre, yarın ve Perşembe günü, toprak düzenlemesinde yer değiştirecek insanlar ve kıyı şeridinin kurucu devletlere kalacak oranlar gibi konuları da içeren kriterler konusunda bir yakınlaşma sağlanması; bunun yanında Garanti ve Güvenlik başlığının tartışılacağı zirvenin tarihinin belirlenmesi durumunda Cuma günü “toprak” konusu harita temelinde görüşülecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.