Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs Rum Yönetimi Ordusunu Güçlendiriyor

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, yaklaşık 10 bin kadar personeli bulunan, ihtiyatlarının silah altına alınmasıyla 100 bin kişiye ulaşabilen Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) yeni alınacak profesyonel asker kadrosunun dolmaması...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, yaklaşık 10 bin kadar personeli bulunan, ihtiyatlarının silah altına alınmasıyla 100 bin kişiye ulaşabilen Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) yeni alınacak profesyonel asker kadrosunun dolmaması halinde, Yunanistan’dan da asker alınabileceğini söyledi.
Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Rum Milli Muhafız Ordusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fokaidis, yaklaşık 10 bin kadar personeli bulunan, ihtiyatlarının silah altına alınmasıyla 100 bin kişiye ulaşabilen Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) yeni alınacak profesyonel asker kadrosunun dolmaması halinde, Yunanistan’dan da asker alınabileceğini söyledi. Fokaidis Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) alınacak 3 bin profesyonel asker için başvuruların 3 Haziran’da başlayıp 24 Haziran’da sona ereceğini kaydetti. Yunanistan’da silah altına alınacak sözleşmeli askerler RMMO’nun çeşitli birliklerinde görevlendirilecek. Rum seferberlik dairesi alarm halinde yedek personelini 24 saat içinde silah altına alabiliyor. RMMO’dan terhis olmuş yedek personelin silahları kendilerine zimmetli olarak bırakılıyor ve evlerinde muhafaza ettiriliyor. Seferberlik çağrılarına arazide kullanılabilecek jeep, kamyon, vidanjör, su tankeri, iş makinası gibi 100 bin çeşitli araca da sefer görev emri ile el konulabiliyor.
Sınır boylarındaki meskun mahallerde evi bulunan yedek askerler ise özel eğitimden geçirilerek, gerektiğinde kesif, nöbet, istihbarat hizmetlerinde kullanılıyor. Bu personelin zimmetine gerektiğinde hafif silahın yanında daha etkin ağır silahlar da verilebiliyor. Sınır bölgelerindeki evler için ise “her ev bir mevzi, her pencere mazgal” söylemi kullanılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.