Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusuna Binden Fazla Başvuru

Güney Kıbrıs’ta Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) alınacak 3 bin profesyonel asker için 3 Haziran’dan bu yana 3 binden fazla başvuru yapıldı.Güney Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu, geçtiğimiz günlerde 3 bin kişiyi istihdam edeceğini...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kıbrıs’ta Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) alınacak 3 bin profesyonel asker için 3 Haziran’dan bu yana 3 binden fazla başvuru yapıldı.
Güney Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu, geçtiğimiz günlerde 3 bin kişiyi istihdam edeceğini duyurmuştu. Son başvuru tarihi olan 24 Haziran’a kadar, başvuruların daha da artacağı ifade edilirken, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis dün sosyal medya hesabından başvuruların 3 bin 100’ü geçtiğini yazdı. Fazla başvuru yapılmasının, Rum Savunma Bakanlığı’na, bir yedek listesi oluşturması için imkân tanıyacağına belirtilirken, başvuru yapanların vazgeçmesi durumunda yedeklerin göreve getirilebileceği aktarıldı.
Güney Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu tarafından yapılan açıklamada, 3 bin profesyonel asker için yeterli başvurunun olmaması durumundan Yunanistan’dan yapılacak başvuruların da dikkate alınmıştı. Ancak, Rum kesiminde yaşayan vatandaşların büyük talepte bulunmasıyla Yunanistan’dan başvuru kabul edilmesinin gerekmeyeceği ifade edildi. Orduya alınacak 3 bin askerin seçiminin, 28-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak sağlık testinin ardından gerçekleştirileceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.