Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan kriz Rum basınında geniş yer aldı

Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan kriz, Rum basınında büyük yankı uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2017 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2017 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan kriz, Rum basınında büyük yankı uyandırdı.

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik gerçekleştirilen müzakerelerde dün yaşanan kriz, bugünkü Kıbrıs Rum basınında geniş bir şekilde yer aldı. Rum basını müzakerelerde yaşanan gelişmelere ve bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin açıklamalarına, ayrıca partilerin tepkilerine geniş bir şekilde yer verirken, müzakerelerden ayrılan tarafın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olduğunu da iddia etti.

Basında yankı uyandıran o ifadeler

Fileleftheros gazetesi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Anastasiadis ile gerçekleştirdiği görüşmeden "önceden tasarlanmış gerilimi tırmandırma taktiğine dayalı hareketle" ayrıldığını savundu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i, gelişmeler konusunda bilgilendirdiğini ifade eden Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın dün sabahki görüşmeden ayrıldığını, bunu kendisinin de söylediğini belirtti

Alithia gazetesine göre ise Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, sürecin durmadığını, her iki liderin de sürece bağlı olduğunu söyledi. Hiç kimsenin, bu sürecin sona erdiğini, ertelendiğini veya iptal edildiği şeklinde görmediğini söyleyen Eide, sürecin devam ettiğini, bunu hem Akıncı’nın hem de Anastasiadis’in dile getirdiğini belirtti.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum siyasi partilerin, dünkü gelişmelere bağlı olarak yaptıkları açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Ankara’ya yoğun eleştiride bulunduklarını yazdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.