Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keşmir’de yine gerginlik

Hindistan ile Pakistan arasındaki sorun bölge olan Keşmir sınırında iki ülke askerleri arasında karşılıklı ateş açıldı. Hindistan ordusu Keşmir sınır kuvvetleri sözcüsü R. K. Palta’nın yaptığı açıklamada, bugün sabah 07.00 sularında...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hindistan ile Pakistan arasındaki sorun bölge olan Keşmir sınırında iki ülke askerleri arasında karşılıklı ateş açıldı.

Hindistan ordusu Keşmir sınır kuvvetleri sözcüsü R. K. Palta’nın yaptığı açıklamada, bugün sabah 07.00 sularında Pakistan askerleri tarafından hafif ve otomatik silahlarla Hindistan tarafına ateş açılarak ateşkesin ihlal edildiği bildirildi. Açıklamada Pakistan’ın ateşine Hindistan askerlerinin aynı şekilde cevap verdikleri bildirildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken karşılıklı ateş kısa süre sonra durdu.

Hindistan ordusu bu yıl Pakistan ordusu tarafından 150 defa ateşkes ihlali yapıldığını açıklarken, bu rakamın son 8 yıldaki en yüksek rakam olduğu bilgisi verildi.

Hindistan ile Pakistan arasında süren Keşmir sorunu sonucu 2 büyük savaş yaşanmış ve nükleer güce sahip iki ülke nükleer savaşın eşiğinden dönmüştü.

Bu yıl Pakistan’da tekrar göreve gelen Başbakan Navaz Şerif geçtiğimiz ay Hintli meslektaşı Manmohan Singh ile BM Genel Kurulu toplantıları için bulundukları Amerika’da bir araya gelerek diyalogla iki ülke arasındaki sorunları çözebilecekleri mesajını vermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.