Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kerry’den NSA itirafı: Çok ileri gitti

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) yürüttüğü istihbarat faaliyetlerinin çok ileri gittiğini kabul etti. Kerry, bir daha yaşanmaması için çalışacaklarını dile getirdi. Londra’daki Open Government...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) yürüttüğü istihbarat faaliyetlerinin çok ileri gittiğini kabul etti. Kerry, bir daha yaşanmaması için çalışacaklarını dile getirdi.

Londra’daki Open Government Partnership zirvesine Washington’dan video konferans yoluyla bağlanan Kerry, “Sizi temin ederim ki bu süreçte masum insanlar zarar görmedi, ancak bilgi toplama girişimleri oldu. Evet, bazı durumlarda uygunsuz bir şekilde çok ileri gidildi.” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte istihbarat çalışmalarının terörle mücadele kapsamında olduğuna dikkat çeken Kerry, “Biz aslında uçakları düşmekten, binaları patlamaktan ve insanları katledilmekten koruduk. Çünkü planları vaktinden önce öğrenme imkanımız bulunuyordu.” şeklinde konuştu.

Başkan Barack Obama ile yaşananları açıklığa kavuşturmakta kararlı olduklarını vurgulayan Kerry, “Bunun ileride yaşanmayacağından emin olacağız.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.