Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kerry: Önümüzde çetin bir yol var

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Tahran'ın nükleer programı üzerindeki müzakerelerde önemli ilerleme kaydettiklerini belirtti.Avusturya'nın başkenti Viyana'da süresi 7 ay daha uzatılan müzakerelerle ilgili açıklama yapan Kerry, "Mümkünse...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Tahran'ın nükleer programı üzerindeki müzakerelerde önemli ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da süresi 7 ay daha uzatılan müzakerelerle ilgili açıklama yapan Kerry, "Mümkünse en kısa sürede sonuca ulaşmak istiyoruz. Ama süresini uzattık diye müzakereler daha kolay olmayacak. Geçmişte ve bugün olduğu gibi çetin olmaya devam edecek." dedi.

Dünya güçlerinin, ciddi bir gelişme olmadan İran'la sonsuza kadar müzakere edemeyeceğini vurgulayan Kerry, ama şimdi masadan kalkma zamanı olmadığını ifade etti. Kerry, son birkaç günde yeni fikirlerin ortaya çıktığını fakat ciddi anlaşmazlık alanlarının da ortada durduğunu dile getirdi.

Kerry, 7 aylık süreçte anlaşmaya varılana kadar, İran'a uygulanan mevcut ambargoların hafifletilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.