Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kerry: “Nükleer Anlaşmanın Tamamıyla Uygulanması Bölgedeki Bütün Ülkeleri Daha Güvenli Hale Getirir”

Abd Dışişleri Bakanı John Kerry, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Dışişleri Bakanlarıyla Katar'da Bir Araya Geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kerry: “Nükleer Anlaşmanın Tamamıyla Uygulanması Bölgedeki Bütün Ülkeleri Daha Güvenli Hale Getirir”
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi dışişleri bakanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, Avusturya’nın başkenti Viyana’da İran’la P5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşmanın tamamıyla uygulanmasının bölgedeki bütün ülkeleri daha güvenli hale getireceğini söyledi.
İran ile yapılan nükleer anlaşmalar için Orta Doğu ülkelerinin liderleriyle görüşen ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Mısır’ın ardından Katar’a gitti. Kerry, Katar’ın başkenti Doha’da Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi dışişleri bakanlarıyla görüştü.
Katar Dışişleri Bakanı Halid El Attiyah, yapılan görüşmede, Katar’ın da üyesi olduğu Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi’nin bölgede nükleer silahlardan kaynaklanacak herhangi bir tehlike ve zarar olmadan birliğin korunması gerektiğini söyledi. El Attiyah, “İran ile işbirliği yapmak istiyoruz, İran’a karışmayı değil” dedi. El Attiyah, İran ile yapılan nükleer anlaşmanın ülkeye müdahale etmeyi değil istikrarı ve iyi komşuluk ilişkileri getirmesi gerektirdiğini ifade etti.
Nükleer teknolojinin uluslararası kurallar çerçevesinde ve barışçıl amaçlar doğrultusunda kullanılması gerektiğini vurgulayan El Attiyah, “Bölgeye güvenlik ve istikrar getirecek olan nükleer anlaşma sayesinde geleceğe umutla bakacağız” şeklinde konuştu.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise yaptığı konuşmada, anlaşmanın uygulanması durumunda hiçbir sorunun kalmayacağına değinerek anlaşmanın bölgedeki tüm ülkeleri çok daha güvenli bir yer haline getireceği teminatını verdi. Kerry, Hamad El Sani ve El Attiyah ile ülkenin güvenliğinin geleceğini garantiye almak için de görüşeceğini sözlerine ekledi.
Kerry’nin daha sonra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suudi Arabistan Büyükelçisi Adil Cübeyr ile Suriye’deki çatışmalar hakkında görüşmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.