Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kenya’da kaçak içkiyle mücadele devam ediyor

Doğu Afrika ülkesi Kenya’da Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'nın geçen hafta yasa dışı alkol satışı yapan bar ve diğer yerlerin lisanslarının ellerinden alınmasını emretmesinden sonra kaçak içkiyle mücadele tüm hızıyla devam ediyor.Ülkede...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğu Afrika ülkesi Kenya’da Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'nın geçen hafta yasa dışı alkol satışı yapan bar ve diğer yerlerin lisanslarının ellerinden alınmasını emretmesinden sonra kaçak içkiyle mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

Ülkede halkın da verdiği destek sayesinde çok sayıda kaçak içki dükkanı kapatıldı. Nakuru bölgesinde halk, 3 içki fabrikasına akın etti. 500 bin litre kaçak içki bulunurken 70'den fazla kişi gözaltına alındı.

"Kaçak ve yasa dışı alkole karşı savaşımız devam ediyor ve edecek." diye Uhuru Kenyatta, halkı başkalarının mülküne zarar vermemesi konusunda uyardı. Kenyatta, "Biz kaçak alkolü yok etmeye çalışıyoruz; insanların mallarını değil." diye konuştu.

Kenyatta, kaçak içkiyle mücadeleyi gençlerin ulusal kalkınmanın bir parçası olduğu gerekçesiyle 'kaçınılmaz' olarak niteliyor.

Kenya'da şu ana kadar 80’den fazla insan, kaçak alkol yüzünden hayatını kayıp etti. 250 kişiden fazla kişi tutuklanırken yaklaşık 700 bin litre içki yok edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.