Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kâbe’nin örtüsü yeniden BM’deki yerini aldı

Kâbe’nin örtüsü Birleşmiş Milletler’de (BM) yeniden sergilenmeye başladı. BM Genel Kurul salonunun hemen yanında bulunan salonda yerini alan örtü, 1983 yılında Suudi Arabistan tarafından BM’e hediye edilmişti.BM binasının 2007 yılında...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kâbe’nin örtüsü yeniden BM’deki yerini aldı
Kâbe’nin örtüsü Birleşmiş Milletler’de (BM) yeniden sergilenmeye başladı. BM Genel Kurul salonunun hemen yanında bulunan salonda yerini alan örtü, 1983 yılında Suudi Arabistan tarafından BM’e hediye edilmişti.

BM binasının 2007 yılında başlayan ve 7 yıl süren restorasyon çalışması sebebiyle tekrar Suudi Arabistan’a gönderilen örtü, burada tadilattan geçirildikten sonra tekrar eski yerini aldı.

Düzenlenen resepsiyonla tekrar yerine asılan örtü, ziyaretçilerini bekliyor. Suudi Arabistan BM Daimi Temsilciliği’nin ev sahipliğinde yapılan örtünün tekrar sergilenmesi resepsiyonuna BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun eşi ile birlikte katıldı. Resepsiyonda Ban ile birlikte Suudi Arabistan BM Daimi Temsilcisi Abdullah bin Yahya Al-Muallimi de hazır bulundu.

Programda kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Ban, Kâbe’nin örtüsünün "harikulade" bir eser olduğunu dile getirdi. Ban, örtünün BM Genel Merkezi’nde sergilenmesi ve hediye edilmesinin kendileri adına büyük bir gurur olduğunu söyledi.

Kâbe kapısının 1982'de üstüne asılan örtüyü Suudi Arabistan Krallığı 1983 senesinde BM’ye hediye etmişti. Örtü, 670 kilogram saf ipekle dokunmuş ve üzerinde 150 kilogram gümüş ve altın kaplama ipliklerle yazılmış ayetler bulunuyor.

BM’de tekrar sergilenmeye başlayan örtünün değeri 4 milyon 500 bin dolar olarak hesaplanıyor. Her yıl değiştirilen örtü, Suudi Krallığı’nın takdir ettiği kurum ya da organizasyonlara hediye ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.