Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan'da senato seçimleri yapıldı

Kazakistan Senatosu'nda görev süresi dolan 16 senatör için bugün seçim yapıldı. Vilayet Genel Meclisi üyeleri tarafından gösterilen adaylar, Senato'ya girmek için yarıştı. Seçimler yerel saat ile 10.00’da 14 eyalet merkezi ile Astana ve...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan'da senato seçimleri yapıldı
Kazakistan Senatosu'nda görev süresi dolan 16 senatör için bugün seçim yapıldı. Vilayet Genel Meclisi üyeleri tarafından gösterilen adaylar, Senato'ya girmek için yarıştı. Seçimler yerel saat ile 10.00’da 14 eyalet merkezi ile Astana ve Almatı şehirlerinde yapıldı. Astana’daki Gençler Merkezi’nde seçim öncesi düzenlenen toplantıda şehir meclis üyelerine seçim hakkında bilgi verildi. Üyeler daha sonra kimlik kontrolünden geçerek oy kullandı. Yabancı gözlemcilerin de hazır bulunduğu oylama yaklaşık yarım saat sürdü. Astana’dan üç adayın yarıştığı seçimi resmi olmayan sonuçlara göre 25 seçmenden 23’ünün oyunu alan Serik Jaksıbekov kazandı.

Kazakistan Senatosu’nda görev süresi biten 16 milletvekilinin yerine geçecek adayların belirlendiği seçimlerde 39 aday yarıştı. Kazakistan Merkez Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı Vladimir Foos, seçimlerde herhangi bir ihlalin yaşanmadığını duyurdu. Foos, seçim sonuçlarının bir hafta içinde resmen açıklanacağını kaydetti.

Toplam 47 milletvekilinden oluşan Kazakistan Senatosu’nun 15 milletvekili ise cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. 32 milletvekili ise şehir meclisi üyeleri tarafından gösterilen adaylar arasından seçiliyor. Ülkede 14 eyalet bulunuyor. Önceki başkent Almatı ve şimdiki başkent Astana, şehir olmalarına rağmen seçimlerde eyalet statüsünde bulunuyor. Kazakistan Parlamentosu, meclis ve senatodan oluşuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.