Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan’da Bilanço Artıyor: 19 Ölü

Kazakistan’da bulunan bir askeri birliğe geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen saldırıda ölü sayısının 19’a yükseldiği bildirildi.Kazakistan’ın kuzeybatısında bulunan Aktobe kentinde bir askeri birliğe ve silah dükkanına pazar...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan’da bulunan bir askeri birliğe geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen saldırıda ölü sayısının 19’a yükseldiği bildirildi.
Kazakistan’ın kuzeybatısında bulunan Aktobe kentinde bir askeri birliğe ve silah dükkanına pazar günü saldırı gerçekleştirilmişti. Polis sözcüsü Almas Sadubayev bugün yaptığı açıklamada ölü sayısının 19’a yükseldiğini bildirdi. Sözcü, hayatını kaybedenler arasında 13 saldırganın, 3 sivilin ve 3 güvenlik görevlisinin bulunduğunu ifade ederek, 8 silahlı saldırganın ise tutuklandığını bildirdi.
Pazar günü gerçekleştirilen olayda, silahlı saldırganlar önce bir silah dükkanına saldırı düzenlemiş ve burada 3 kişiyi öldürmüşlerdi. Daha sonra el koydukları bir otobüs ile askeri birliğe giriş yapan saldırganlar, 3 güvenlik görevlisini öldürmüştü. silahlı saldırganlar ile askerler arasında çıkan çatışmada ise 9 asker yaralanmıştı.
Rusya sınırı yakınlarında bulunan Aktobe kentinde, 2011 yılında ülkenin ilk intihar saldırısı gerçekleştirilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.