Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin Başarılı Öğrencileri Milano’da Leonardo Da Vinci Müzesi’nde

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla düzenlediği ve bu yıl 2.’si düzenlenen “Avrupa bilim müzeleri” gezisinin son durağı İtalya’nın Milano kentindeki Leonardo Da Vinci Bilim ve Teknoloji Ulusal...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla düzenlediği ve bu yıl 2.’si düzenlenen “Avrupa bilim müzeleri” gezisinin son durağı İtalya’nın Milano kentindeki Leonardo Da Vinci Bilim ve Teknoloji Ulusal Müzesi oldu.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbaydar başkanlığındaki heyette Kocasinan Belediyesi sınırları içindeki liseleri birincilikle bitiren ve LYS’de Türkiye çapında ilk yüze giren başarılı öğrenciler bulunuyor. Heyet Milano’daki müzede Leonardo Da Vinci’nin çeşitli bilimsel çalışmaları, yaptığı makineler ve çizimlerinin yanı sıra teknoloji ve iletişim alanındaki evreleri inceleme fırsatı buldu. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği müze gezisinin ardından açıklamada bulunan Ahmet Çolakbaydar “Kocasinan Belediyesi olarak bu sene 2.’sini düzenlediğimiz ve artık 2.’si olması vesilesiyle rahatlıkla geleneksel hale geldi diyebileceğimiz ‘Avrupa bilim müzeleri’ gezisinin son durağı olan Milano’daki Leonardo da Vinci Müzesi ziyaretini tamamladık. Bizim buradaki amacımız başarıyı ödüllendirmek ve diğer öğrencilerimizi de teşvik etmek. Öğrencilerimiz gerek Münih, gerekse Milano’daki müze gezilerinde bilimin teknoloji ile seyrini, 100 yıllık tarihini görme fırsatı buldular. Her iki müzede de teknolojide gelinen noktayı gözlemleme fırsatı bulundu. Milano’da özellikle telekomünikasyon alanının nereye geldiğini görme fırsatı bulduk. Öğrencilerimizin en çok ilgilendiği ve hoşuna giden alanın da bu olduğunu düşünüyorum. Gençlerimiz artık dünyalı bir birey olacaklar ve dünya üzerinde söz sahibi olacak gençler olarak yetişecekler. Bundan dolayı da bu düzenlediğimiz gezi dünyayı tanımaları açısından önemlidir diye düşünüyorum” diye konuştu.
Münih’te Alman Müzesi (Deutches Museum), BMW Müzesi, Botanic Garden, English Garden ve Porche Müzeleri gezisinin ardından Milano’daki Leonardo Da Vinci Müzesi’ni gezme fırsatı bulan Kayseri Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğçe Örenç, gezi hakkında, “Okullarda gördüğümüz bilgileri burada pratiğe dökme fırsatı bulmak bizim çok işimize yaradı. Gerek Münih, gerekse Milano’da gördüklerimiz gelecek hayatımızda bizi neler beklediğini görmemiz için bir vesile oldu. Buraya gelerek okulda öğrendiğimiz salt bilgileri nasıl pratiğe dökmemiz gerektiğini ve kendi mesleğimiz hakkında nasıl ilerleyebileceğimizi ve buradan öğrendiklerimizle ülkemize nasıl faydalı olabileceğimizi öğrendik. Bizi buraya getiren sayın Belediye Başkanımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Geziye katılan Ahmet Eren Anadolu Lisesi öğrencisi Melik Şahdoğan ise duygularını, “Almanya ve İtalya’da çok güzel bilim ve teknoloji müzelerini gezdik. Avrupa’nın en büyük müzelerini gezmiş bulunduk. Ufkumuzun gelişmesi ve geleceğimiz açısından çok faydalı bir gezi oldu. Belediye Başkanımıza bize bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyoruz” sözleriyle ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.